Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Νέο συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ- Εργατικού Κέντρου για την Παλαιστίνη

ΑΔΕΔΥ
19 Μαΐου 2024 / 11:01
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21/05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη προανήγγειλε το Νομαρχιακό Τμήμα Κέρκυρας ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο. Η συγκέντρωση έχει οριστεί για την Τρίτη 21/05 στις 11:30 στην Ιόνιο Ακαδημία. Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου αναφέρει συγκεκριμένα:

«Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης! Το αίμα των παιδιών κηλίδα που δεν σβήνει, ποτίζει το χώμα σε Ράφα - Παλαιστίνη!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για ανεξάρτητο και κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος!

Η δολοφονική μανία του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ δεν έχει σταματημό. Η πολύμηνη πολεμική επιχείρηση που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 35 χιλιάδων αμάχων, μεταξύ των οποίων πάνω από 15 χιλιάδες

παιδιά, στη Λωρίδα της Γάζας κλιμακώνεται με την εισβολή στη Ράφα. Οι συγκλονιστικές εικόνες πόνου και οδύνης, οι ανελέητοι βομβαρδισμοί που έχουν μετατρέψει σχολεία, νοσοκομεία, υποδομές σε συντρίμμια, τα διαμελισμένα παιδικά πτώματα, οι αμέτρητοι εκτοπισμένοι, ο αποκλεισμός που καταδικάζει τον λαό της Παλαιστίνης στην πείνα, δεν μας επιτρέπουν να μένουμε σιωπηλοί.

Απαιτούμε τον τερματισμό της γενοκτονίας που διαπράττει το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ. Δεν ανεχόμαστε να σκοτώνονται άμαχοι και παιδιά, δεν ανεχόμαστε να μαστίζεται ο Παλαιστινιακός Λαός από την πείνα από τον

“στραγγαλισμό” της βοήθειας προς τους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους και όλα αυτά με το υποκριτικό πρόσχημα της "αυτοάμυνας" που στηρίζουν προκλητικά και με θράσος οι σύμμαχοί του, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, κυβερνήσεις και

κόμματα που συντάσσονται με τα δολοφονικά του σχέδια.

Ενώνουμε τις φωνές μας με το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που απλώνεται σε όλον τον κόσμο για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Κόντρα στις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς των ιμπεριαλιστών που έχουν βαμμένα τους τα χέρια με το αίμα του παλαιστινιακού λαού, οι λαοί ξεσηκώνονται σε όλο τον κόσμο δείχνοντας ότι η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά: Με την Παλαιστίνη, ως την Λευτεριά!

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του νησιού μας στην κινητοποίηση αλληλεγγύης την Τρίτη 21 Μάη στις 11:30 π.μ., στην Ιόνιο Ακαδημία και απαιτούμε:

• Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

• Να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας.

• Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

• Να αποσύρει η Ελληνική Κυβέρνηση τη στήριξή της στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.

• Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να γυρίσει πίσω η Φρεγάτα «Ύδρα». Τα χρήματα του ελληνικού λαού που δαπανά η Κυβέρνηση για τους πολέμους στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη, στην Υεμένη και όπου αλλού τα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εξοντώνουν τους λαούς, να δαπανηθούν για τις ανάγκες του ελληνικού λαού στην Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, την Πολιτική Προστασία.

ΦΩΤΟ@ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.