Τρίτη 18.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον εορτασμό της Επετείου της Ενώσεως των Επτανήσων με την Ελλάδα

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
18 Μαΐου 2024 / 13:27
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Κατά τη διάρκεια των ρυθμίσεων θα γίνεται εκτροπή και διαχείριση της κυκλοφορίας, η οποία θα διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας και το Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας, ανακοίνωσαν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ στην πόλη της Κέρκυρας για τον Εορτασμό της 160ης Επετείου της Ενώσεως των Επτανήσων με την Ελλάδα. Συγκεκριμένα:

Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων από ώρα 00:01΄ έως 14:00΄ ώρα, της 21-05-2024 στις οδούς:

  •  Ακαδημίας (από το ύψος του Ιονίου Πανεπιστημίου έως και την οδό Αγωνιστών Πολυτεχνείου),
  •  Αγωνιστών Πολυτεχνείου (από την συμβολή της με την οδό Ακαδημίας έως και την οδό Βασιλέως Γεωργίου Α΄),
  •  Βίκτωρος Δούσμανη (από την συμβολή της με την οδό Αγωνιστών Πολυτεχνείου έως την έξοδο του υπαίθριου χώρου στάθμευσης-πάρκινγκ)

Διακοπή της κυκλοφορίας από την 06:00 έως την 14:00 ώρα, της 21-05-2024, στην Λεωφόρο Δημοκρατίας (από το ύψος της Στήλης Ντάγκλας έως και την συμβολή της με την οδό Αγωνιστών Πολυτεχνείου - Ν.Α.Ο.Κ.), Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Βίκτωρος Δούσμανη, Ακαδημίας από την συμβολή της με την οδό Ζαμπέλη,  Σταματίου Δεσύλλα (από την συμβολή με την Γ. Θεοτόκη έως την Ριζοσπαστών Βουλευτών), Ασπιώτη, Γεωργίου Θεοτόκη (ρεύμα κυκλοφορίας προς Σταματίου Δεσύλλα), Ριζοσπαστών Βουλευτών (εξαιρουμένου του τμήματος μεταξύ των οδών Ιακώβου Πολυλά και Βραΐλα Αρμένη) και Βραΐλα Αρμένη (από την Ντίνου Θεοτόκη έως την Λ. Δημοκρατίας).

Με την εφαρμογή των ως άνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων δεν θα είναι επιτρεπτή η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Ασπιώτη, Ακαδημίας, Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Βίκτωρος Δούσμανη, Λεωφόρος Δημοκρατίας (από το ύψος της κολώνας Ντούγκλα έως και την συμβολή της με την οδό Αγωνιστών Πολυτεχνείου «Ν.Α.Ο.Κ.»), Ριζοσπαστών Βουλευτών (ρεύμα κυκλοφορίας προς Ασπιώτη) και Γεωργίου Θεοτόκη (ρεύμα κυκλοφορίας προς Σταματίου Δεσύλλα)

Κατά τη διάρκεια των ρυθμίσεων θα γίνεται εκτροπή και διαχείριση της κυκλοφορίας, η οποία θα διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς.

Επισημαίνεται ότι οι διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αφορούν την παράνομη στάθμευση και την κίνηση αντίθετα με τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα και τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα θα απομακρύνονται με γερανοφόρα οχήματα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να τηρούν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να σέβονται τις υποδείξεις των αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Κέρκυρας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.