Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περισσότερες από 300 συμμετοχές στο φετινό Corfu Mountain Trail (videos)

CORFU MOUNTAIN TRAIL
09 Μαΐου 2024 / 12:01
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαΐου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις 11 και 12 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 12ο Corfu Mountain Trail, σε συνεργασία του Συλλόγου Corfu Mountain Trail, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Με αυτή την αφορμή, δόθηκε συνέντευξη τύπου στο Ιστορικό Δημαρχείο, στην οποία έλαβαν μέρος αθλητές και διοργανωτές.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης & Δημοσίων Σχέσεων Σπ. Χαλικιόπουλος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας κατά την τοποθέτησή του, το Corfu Mountain Trail είναι ένας θεσμός ο οποίος έχει εδραιωθεί στην κερκυραϊκή κοινωνία. Πρόσθεσε μάλιστα ότι, "Ο αγώνας συμπίπτει με τον πυρήνα των προτεραιοτήτων μας, ως προς την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Κέρκυρας", καθώς αφορά έναν αγώνα που γίνεται στην ύπαιθρο και έτσι η διοργάνωση προωθεί μια σειρά εναλλακτικών μορφών τουρισμού "και τουριστικές αγορές που μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα". 

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ανέφεραν ότι οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεπεράσει τις 300, με περισσότερους από τις μισές να είναι ξένων. Τα μονοπάτια είναι ήδη έτοιμα ώστε να υποδεχθούν τους δρομείς και οι αγώνες περιλαμβάνουν κούρσες ενηλίκων αλλά και κούρσες για παιδιά. Ο αγώνας αποτελείται από τέσσερεις επιμέρους διαδρομές. Ειδικότερα: Α) CMT ULTRA 103 χλμ, Β) RAIN TRAIL 44 χλμ, Γ) OLIVE TREE TRAIL 24 χλμ Δ) QUICK TRAIL 12 χλμ

 Τον αγώνα έχουν τιμήσει με την συμμετοχή τους κορυφαίοι στο είδος αθλητές όπως: o Ludovic Pommeret, o Franco Colle, η Maude Mathys κ.ά. Πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός ορεινού τρεξίματος (Trail Run), διεθνούς πλέον χαρακτήρα, με συμμετοχές σε ολόκληρη την ιστορία του από 30 διαφορετικές χώρες, που θέτει τις βάσεις για την κατάταξη της Κέρκυρας στο παγκόσμιο αθλητικό καλεντάρι.

Φέτος, στον αγώνα θα συμμετάσχει (και πάλι) ο Ιταλός πρωταθλητής Franco Colle, νικητής του δυσκολότερου και πιο απαιτητικού, ίσως, αγώνα στην Ευρώπη, του περίφημου Tor des Geants (γύρος των τεσσάρων γιγάντων MontBlanc, Grand Paradiso, Materchorn, MonteRosa) απόστασης 330 χλμ, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου και εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται και φέτος στην Κέρκυρα, ενώ όπως δήλωσε είναι «ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχει σε αυτή την όμορφη κούρσα».

Όλες οι κούρσες θα τερματίζουν στο Λιστόν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος ο αγώνας θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού οι συμμετέχοντες και όσοι παρακολουθήσουν θα μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά ώστε ο μικρός Νικόλας να μπορέσει να μεταβεί στη Βαρκελώνη για θεραπεία.

 

Δήλωση Χαλικιόπουλου:

Δήλωση διοργανωτών:

Δήλωση Franco Colle:

ΦΩΤΟ/VIDEO@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.