Πέμπτη 16.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα παιδιά της Gorgon Formoula 1 έφθασαν ...τρέχοντας στους τελικούς της Εθνικής!

29 Απριλίου 2024 / 13:01
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

H ομάδα «Gorgon» του Κέντρου Φροντιστηρίου Αγγλικής Γλώσσας Andrioti School έφτασε στους τελικούς της Εθνικής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πάτησε «γκάζι» και κατάφερε να προκριθεί στους τελικούς του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού «Φόρμουλα 1 στα σχολεία», η ομάδα «Gorgon F1» του Κέντρου Φροντιστηρίου Αγγλικής Γλώσσας Andrioti School.

Eίναι η πρώτη ομάδα από την Κέρκυρα που μπήκε ποτέ στον διαγωνισμό της F1 in Schools. Oι μαθητές σχεδίασαν και κατασκεύασαν το δικό τους αγωνιστικό όχημα μινιατούρα φόρμουλα 1, αξιοποιώντας και εμπλουτίζοντας τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει από τη φυσική, τα μαθηματικά και τη μηχανική.

Η ομάδα συστάθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και έκτοτε εργάζονταν επιμελώς με στόχο να προκριθούν στους εθνικούς τελικούς.

Παράλληλα καλούνταν όλο αυτό το διάστημα να λειτουργήσουν ως μια πραγματική εταιρεία με διακριτούς ρόλους παρουσιάζοντας επιχειρηματικό σχέδιο, οργανώνοντας εκστρατείες προβολής και όλα αυτά υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας.

Το σχεδιαστικό κομμάτι του αυτοκινήτου έχουν αναλάβει οι μαθητές Αλέξανδρος Σουέρεφ, Μιχάλης Κομηνός, Κωνσταντίνος Σιώτος, Αντώνης Δήμας, το μάρκετινγκ «τρέχουν» οι Ιωάννα Κοντζιάλη, η Φοίβη Κούλα και ο Ιωάννης Σιώτος, ενώ το γενικό συντονισμό έχει ο φοιτητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Οδυσσέας Καλαϊτσίδης.

Το λογότυπο της ομάδας Gorgon σχεδιάστηκε σε μια μοντέρνα παραλλαγή της μορφής της Γοργούς, τιμώντας τη μυθολογική φιγούρα, που κοσμούσε τη δυτική πλευρά του ναού της Αρτέμιδος στην Κέρκυρα, ενώ ταυτόχρονα δείχνει την κίνηση και την ταχύτητα του αυτοκινήτου που σχεδίασαν.

Στόχος τους ήταν η κατασκευή ενός γρήγορου δικίνητου, το οποίο θα τους έδινε αρχικά την πρόκριση στους εθνικούς τελικούς και εν συνεχεία το «χρυσό» εισιτήριο για τους παγκόσμιους αγώνες «F1 in Schools» που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.