Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ασφαλιστικά μέτρα από τον Δήμο Κεντρ. Κέρκυρας για τα ηλεκτροκίνητα πατίνια

Ηλεκτροκίνητα Πατίνια
23 Απριλίου 2024 / 11:47
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Σύσκεψη στο Μαράσλειο - Θα καταρτιστεί ειδική κανονιστική απόφαση, η οποία θα ορίζει το καθεστώς κίνησης και λειτουργίας των ηλεκτρικών πατινιών εντός και εκτός της πόλης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας που έχει φέρει τα ηλεκτροκίνητα πατίνια θα προχωρήσει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος, η δημοτική αρχή θα καταρτίσει ειδική κανονιστική απόφαση, η οποία θα ορίζει το καθεστώς κίνησης και λειτουργίας των ηλεκτρικών πατινιών εντός και εκτός της πόλης με στόχο την ασφάλεια πεζών και χρηστών.

Το θέμα της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας των πατινιών που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην πόλη της Κέρκυρας τις τελευταίες περίπου 10 ημέρες, τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη που έγινε στο Μαράσλειο υπό τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους Κώστα Βουσολίνο και Ανδρέα Καρδόνα, τον Διοικητή της Τροχαίας Γιώργο Κωνστάντη, την Προϊσταμένη της ΕΦΑ Κέρκυρας Τένια Ρηγάκου, της νομικής συμβούλου του Δήμου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Δεν είναι γνωστός ο σαφής αριθμός των πατινιών που κυκλοφορούν, αν και υπολογίζονται περίπου 60, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να κυκλοφορήσουν άλλα 200. 

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα έντονο λόγω της κυκλοφοριακής αναρχίας αλλά και της έλλειψης ειδικών διαδρομών, ώστε τα πατίνια να κινούνται με ασφάλεια. Συχνά μάλιστα παρατηρείται το φαινόμενο τα πατίνια να κινούνται ακόμα και στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Πολύ πρόσφατο παράδειγμα, το ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στα Μουράγια, με οδηγό που κινούνταν αντίθετα και μάλιστα μεταφέροντας και το βάρος ενός σακιδίου, ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό.

Από τη μεριά της η νομική σύμβουλος αναφέρθηκε στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και συγκεκριμένα ανάφερε ότι οχήματα που κινούνται με ταχύτητα έως 6χλμ, θεωρούνται πεζοί, ενώ με ταχύτητα έως 25 χλμ θεωρούνται ποδήλατα και πρέπει να κινούνται στο οδόστρωμα και όχι στο πεζοδρόμιο. Πάντως η νομική σύμβουλος τόνισε ότι ο ρόλος του Δήμου είναι καθοριστικός, καθώς έχει τη δυνατότητα να ορίσει τους χώρους κυκλοφορίας αλλά και το όριο ταχύτητας.

Αντιρρήσεις για την κυκλοφορία των ηλεκτροκίνητων πατινιών είχε η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Κέρκυρας Τένια Ρηγάκου, η οποία τόνισε ότι τα πατίνια αυτά δεν μπορούν να κινούνται τόσο εντός του ιστορικού κέντρου, όσο και στην Buffer Zone. 

Αρνητική εισήγηση επί του θέματος έχει κάνει μάλιστα και το Τμήμα Παλιάς Πολής.

Αρνητική ήταν και η εισήγηση του Διοικητή της Τροχαίας Γιώργου Κωνστάντη, ο οποίος τόνισε ότι οι οδηγοί και κοινωνία δεν είναι είναι έτοιμοι για την κυκλοφορία τέτοιων οχημάτων, καθώς δεν έχει υπάρξει καμία προετοιμασία, ούτε η απαραίτητη οδηγική κουλτούρα.  

Σήμερα το πρωί ελεγκτικό κλιμάκια του Δήμοου προέβη σε ελέγχους για την κατάληψη που γίνεται από τα οχήματα αυτά στους κοινόχρηστους χώρους και όπως τόνισε ο κ. Βουσολίνος αύριο θα απομακρυνθούν.

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.