Πέμπτη 20.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομιλία Γ. Κεντρωτή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στις 23/04

ΚΚΕ
21 Απριλίου 2024 / 14:33
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η ομιλία έχει στόχο "να αναδείξουμε πολλές από τις συνέπειες που έχει η πολιτική της ΕΕ για την ανώτατη εκπαίδευση, αλλά και το Πανεπιστήμιο που έχουμε σήμερα ανάγκη."

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι φοιτητικές Οργανώσεις Βάσης και η Κομματική Οργάνωση Βάσης της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο διοργανώνουν ομιλία με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση- Πανεπιστήμιο-Έρευνα: Μύθοι και Αλήθειες», την Τρίτη 23/04 στις 19:00 στην αίθουσα 2.45 στο κτίριο του Ιστορικού. Ομιλητής θα είναι  ο Γ. Κεντρωτής, καθηγητής στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση.

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ:

«Όλο το προηγούμενο διάστημα η πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας  σε όλη την Ελλάδα, αλλά και εδώ στην Κέρκυρα, εξέφρασε με τους αγώνες  που έδωσε την αντίθεση της σε ένα νομοσχέδιο που προωθεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ και την στρατηγική του κεφαλαίου για ένα πανεπιστήμιο κερδοφόρο για τις επιχειρήσεις, φτηνό για το κράτος, αλλά αποκομμένο από τις ανάγκες των φοιτητών και των εργαζομένων, του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού, συνολικά της κοινωνίας.

Το νομοσχέδιο αυτό δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αλλά συνέχεια των νόμων με την υπογραφή αυτής αλλά και προηγούμενων κυβερνήσεων που προσπαθούν να εναρμονίσουν τα ελληνικά ΑΕΙ με τον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης. Να μετατρέψουν δηλαδή την Ανώτατη Εκπαίδευση σε μια μεγάλη αγορά πτυχίων διαφόρων κατηγοριών και επιπέδων ανάλογα µε την τσέπη, στην οποία θα συνυπάρχουν δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Όλοι όσοι καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες αυτών των νόμων, με την υποταγή της μόρφωσης, της γνώσης και της έρευνας στις κατευθύνσεις της ΕΕ οφείλουμε να δυναμώσουμε την συζήτηση και τον προβληματισμό, να δυναμώσουμε τον αγώνα μας . Με το ΚΚΕ, ανοίγουμε τον δρόμο για την κοινωνία και το πανεπιστήμιο των αναγκών των πολλών, που θα αξιοποιεί τις τεράστιες σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης, της ανθρωπότητας, για την ευημερία της κοινωνικής πλειοψηφίας».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.