Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προγραμματική και Φορέας Διαχείρισης στην Παλαιόπολη

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΝ ΡΕΠΟ
19 Απριλίου 2024 / 09:25
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η Κέρκυρα των αρχαίων κλασικών χρόνων

ΑΘΗΝΑ. Η πρόνοια του νόμου, με τον οποίον παραχωρήθηκε εντέλει στον Δήμο Κερκυραίων τότε, η έκταση του Μον Ρεπό, ενεργοποιείται. Πρόκειται για την σύσταση Φορέα Διαχείρισης της Παλαιόπολης, όπως έχει ανακοινώσει ο δήμαρχος Πουλημένος. Η σύνθεση του Φορέα συζητήθηκε ανάμεσα στ' άλλα κατά την συνάντησή του την Πέμπτη με την υπουργό Πολιτισμού. Ο Φορέας θα είναι το αποτέλεσμα σύναψης προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στον κεντρικό Δήμο, την «Καποδιστριακή Αναπτυξιακή» και το υπουργείο Πολιτισμού.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η εισήγηση αναφέρεται και στο ενδιαφέρον του συλλόγου «Οι φίλοι της Κέρκυρας» να συνδράμουν οικονομικά στην εκπόνηση μελετών, που αφορούν στη διαχείριση του χώρου. Ο σύλλογος απαρτίζεται από στελέχη Ιδρυμάτων και Φορέων, όπως είναι π.χ. το Ίδρυμα Μποδοσάκη με τον Δ. Βλαστό, το Ίδρυμα Λεβέντη με τον Γ. Δαυίδ, τον γιατρό Α. Κογεβίνα, τον οικονομολόγο, Φ. Τσιριγγάκη, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τ. Ρηγάκου κ.α.

Και επειδή η Παλαιόπολη δεν εξαντλείται στο χώρο όπου άλλοτε το Μον Ρεπό, ο Φορέας Διαχείρισης θα επεκτείνει το ενδιαφέρον του και έως το άλλοτε εργοστάσιο Δεσύλλα, το οποίο η δημοτική Αρχή Πουλημένου έχει δηλώσει πως προτίθεται να διεκδικήσει σε συνεννόηση απ' ευθείας με την Τράπεζα. Πάντως η Λ. Μενδώνη δεν έχει αλλάξει στάση στο θέμα, που δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες του υπουργείου. Στο μεταξύ ο χώρος πλειστηριάζεται για ακόμα μια φορά από την Τράπεζα Πειραιώς ενώ ο ιδιοκτήτης του εξακολουθεί να παραμένει απών από τις εξελίξεις.

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.