Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έλεγχος στοματικής υγείας στους μαθητές του Δημοτικού Παλιάς Πόλης

Στοματική υγεία
12 Απριλίου 2024 / 15:15

Στη δράση του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας συμμετείχαν 50 μαθητές της 5ης και 6ης Τάξης Δημοτικού και έγιναν 25 παραπομπές για περαιτέρω οδοντιατρικό έλεγχο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στo πλαίσιo του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής της υγείας του μαθητικού πληθυσμού στις Σχολικές Δομές, το οποίο οργανώθηκε από το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, σήμερα τη 12η Απριλίου 2024, ξεκίνησε η διενέργεια της προληπτικής δράσης για τον οδοντιατρικό έλεγχο στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Παλαιάς Πόλης.

Η δράση έγινε σε συνεργασία με τους εθελοντές Οδοντιάτρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, Παναγιώτα Τζάννε και Φαίη Σκορδίλη.

Στη δράση συμμετείχαν 50 μαθητές της 5ης  και 6ης Τάξης Δημοτικού  και έγιναν 25 παραπομπές για περαιτέρω οδοντιατρικό έλεγχο.

Επίσης, την 10η Απριλίου 2024 διενεργήθηκε η  προληπτική δράση για τη σκελετική υγεία με screening σκολίωσης στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου σε συνεργασία με τους Ιατρούς Ορθοπεδικούς του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, Σπυρίδωνα Δαφνή και Σπυρίδωνα Μάστορα και με την εποπτεία της Επισκέπτριας Υγείας, της 1η ΤΟΜΥ Κέρκυρας, Μαρίας-Ιωάννας Χαλιδιά.

Στη δράση συμμετείχαν 39 μαθητές της 2ας Τάξης Γυμνασίου και έγιναν 6 παραπομπές και 5 συστάσεις για έναρξη σωματικής άσκησης.

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας και

Προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής

Σπυρίδων Γαλάνης