Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χρυσοί Σκούφοι για το Etrusco και τιμητική διάκριση Top Notch για το Βενετσιάνικο Πηγάδι

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ
10 Απριλίου 2024 / 10:09
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

5 εστιατόρια από την Κέρκυρα έλαβαν μέρος στην εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental

ΑΘΗΝΑ. Απονεμήθηκαν οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, σε μια απολαυστική τελετή.

Μπαίνοντας στην τέταρτη δεκαετία του, ο θεσμός των Χρυσών Σκούφων βρίσκει την ελληνική γαστρονομική σκηνή σε εντυπωσιακή άνθιση, γεγονός που πιστοποιείται από τον αριθμό των 43 βραβευμένων εστιατορίων, οι ιδιοκτήτες και σεφ των οποίων ανέβηκαν τη Δευτέρα 8 Απριλίου στη σκηνή για να παραλάβουν την υψηλότερη ελληνική γαστρονομική διάκριση. Πέντε εστιατόρια από την Κέρκυρα έλαβαν μέρος:

  1. Apaggio (Ξεν. «Marbella Nido») | Σύγχρονη κουζίνα - Άγιος Ιωάννης Περιστερών
  2. Arcadion Bistrot (Ξεν. «Arcadion») | Σύγχρονη κουζίνα
  3. Βενετσιάνικο Πηγάδι | Σύγχρονη κουζίνα 
  4. Etrusco | Σύγχρονη κουζίνα - Κάτω Κορακιάνα
  5. Makris Degustation (Ξεν. «Domes Miramare Corfu») | Σύγχρονη κουζίνα –Μωραΐτικα.

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά, το "Etrusco" της Κέρκυρας αναδείχθηκε το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, με τον Έκτορα Μποτρίνι, μάλιστα, να καταλαμβάνει και τη δεύτερη θέση με το ομώνυμο αθηναϊκό του εστιατόριο.

Όπως συμβαίνει σταθερά τα τελευταία χρόνια, οι σημαντικές τουριστικές περιοχές της χώρας μας είναι εκείνες που έχουν τη μερίδα του λέοντος στα βραβεία (23 συνολικά στα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και στη Χαλκιδική).  Τέλος, 19 εστιατόρια απέσπασαν την τιμητική διάκριση Top Notch, φτάνοντας δηλαδή ένα βαθμολογικό σκαλοπάτι πριν τον Χρυσό Σκούφο. Από την Κέρκυρα το βραβείο Top Notch δόθηκε στο Βενετσιάνικο Πηγάδι του κ. Γιάννη Βλάχου.

Την τελετή παρουσίασαν ο Γιώργος Καραμίχος και η Κατερίνα Παπουτσάκη.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.