Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

ΕΛΜΕ
23 Φεβρουαρίου 2017 / 08:12

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παράσταση Διαμαρτυρίας πρόκειται να πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης την Πέμπτη στις 13:00 το μεσημέρι.

Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί της Μέσης Εκπαίδευσης θα κάνουν στάση εργασίας 12:00 με 14:00.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Με βάση τις τελευταίες αντιεκπαιδευτικές αλλαγές, με την ενοποίηση κλάδων και τη μείωση ωρών μαθημάτων στο ωρολόγιο πρόγραμμα, την ενοποίηση ειδικοτήτων ακόμα μεγαλύτερος αριθμός συναδέλφων μας, αναπληρωτών, που υπηρετούν χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση καλύπτοντας πάγιες ανάγκες, οδηγούνται στην ανεργία!

Περίπου 23.000 συνάδελφοι αναπληρωτές εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία για να καλύψουν τις ανάγκες. Πάνω από 7 χρόνια έχουν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί. Τέρμα με την αδιοριστία και την ελαστική εργασία. Η κυβέρνηση συστηματικά  εξαπατά με τους δήθεν διορισμούς που εξαγγέλλει. Κοροϊδεύει όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση. Αντί για διορισμούς εξαφάνισε τα κενά. Για αυτούς προτεραιότητα είναι η πιστή εφαρμογή των μνημονίων, το τσάκισμα του λαού για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε σε ετοιμότητα όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές. Το  Υπουργείο Παιδείας με δηλώσεις του κ. Γαβρόγλου ετοιμάζεται να ξαναπαίξει το παιχνίδι της διάσπασης, μέσα από τη συζήτηση για τα κριτήρια διορισμού. Ετοιμάζεται να επαναφέρει το νόμο Διαμαντοπούλου και την τροπολογία Φίλη (με τη μια ή την άλλη μορφή). Η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» τους είναι γνωστή και την έχουν εφαρμόσει από το 1998».

Αιτήματα

  • κατάργηση του ν. 3848

  • Μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών τώρα

  • Προσλήψεις αναπληρωτών τώρα για να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία και στην ειδική αγωγή