Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Φιλαρμονική «Μάντζαρος» στο Συμπόσιο Festival στη Βαρβάκειο Αγορά στην Αθήνα

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ
04 Απριλίου 2024 / 09:46
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Οι στοές Φιλοποίμενος και Αριστογείτονος στη Βαρβάκειο θα γεμίσουν με μελωδίες της κερκυραϊκής φιλαρμονικής, αλλά και αρώματα από ντόπια εδέσματα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή 14  Απριλίου το SYMPOSIO festival στη Βαρβάκειο Αγορά για να τιμήσει τα 160 χρόνια από την Ενωση των Επτανήσων με την Ελλάδα φέρνει το κερκυραϊκό Πάσχα νωρίτερα στην Αθήνα με την παρουσίαση της Φ.Ε. Μάντζαρος, αλλά και άλλες εκπλήξεις που θα φέρουν επτανησιακό αέρα στην κρεαταγορά.

Το SYMPOSIO Festival που πραγματοποιείται κάποιες Κυριακές τον χρόνο, φέρνει κάθε φορά και ένα διαφορετικό κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας και του πολιτισμού μας, με σκοπό να υπογραμμίσει την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη σημασία της γαστρονομίας στην έκφρασή της.

Οι στοές Φιλοποίμενος και Αριστογείτονος στη Βαρβάκειο θα γεμίσουν με μελωδίες της κερκυραϊκής φιλαρμονικής, αλλά και αρώματα από ντόπια εδέσματα.

Το SYMPOSIO προσκάλεσε τη Φιλαρμονική “Μάντζαρος”, καταφέρνοντας να φέρει στην καρδιά της πόλης μια από τις σπάνιες και εκλεκτές εμφανίσεις της. Φλάουτα, κλαρινέτα, όμποε, τρομπέτες, σαξόφωνα και διάφορα κρουστά της μπάντας Θα κατακλύσουν με τις μελωδίες τους κάθε γωνία των στοών Φιλοποίμενος και Αριστογείτονος. Η μπάντα θα «ανοίξει» το SYMPOSIO κατά τις 12 το μεσημέρι, δίνοντας το έναυσμα για μια ημέρα γεμάτη μουσική και παράδοση. Στη συνέχεια και καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής θα περνάει ανάμεσα στον κόσμο, όπως συμβαίνει και τις ημέρες του Πάσχα στα στενά της Κέρκυρας.

Στο SYMPOSIO, καλλιτέχνες και DJs με ρίζες από την Κέρκυρα, θα τραγουδήσουν και θα παίξουν μουσική live, «παντρεύοντας» μια ευρεία γκάμα μουσικών ειδών, από παραδοσιακές μελωδίες και σύγχρονες επιτυχίες μέχρι ηλεκτρονικά beats.

Το Symposio έχει οργανώσει και πολλές ακόμα εκπλήξεις, που θα φέρουν τον επτανησιακό αέρα στο κέντρο της Αθήνας.

Food kiosks θα είναι στημένα κατά μήκος της στοάς, προσφέροντας παραδοσιακά εδέσματα από την Κέρκυρα, αλλά και άλλα αγαπημένα streetfood πιάτα.

Μεταξύ των διάφορων εδεσμάτων που θα σερβίρονται, θα βρούμε και σοφρίτο, το παραδοσιακό φαγητό της Κέρκυρας με το τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο και την πηχτή, λευκή, βελούδινη σάλτσα του. Τη βόλτα και το φαγητό στο SYMPOSIO μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με μια «παραλλαγμένη» μαργαρίτα με κουμκουάτ, που είναι το «χρυσό πορτοκάλι» της Κέρκυρας, αλλά και κάποιο τοπικό κρασί των Επτανήσων, από το corner που θα έχει στηθεί στον χώρο.

Σε όλη τη διάρκεια του event θα υπάρχουν live acts και εντυπωσιακά shows από χορευτές, ακροβάτες και ξυλοπόδαρους που θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους προσθέτοντας μια μοναδική δυναμική στο συνολικό experience του SYMPOSIO και ενισχύοντας την αίσθηση του θεάματος που προσφέρει το φεστιβάλ.

Καθώς η ημέρα θα προχωρά προς το τέλος της, το SYMPOSIO θα μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο, εκρηκτικό πάρτι για το κλείσιμο του event. Γνωστοί Έλληνες DJs από την house και techno σκηνή θα αναλάβουν τα decks, προσφέροντας μια εκρηκτική μουσική εμπειρία που θα κρατήσει το κοινό να χορεύει για ώρες.

Βαρβάκειος Αγορά - Κυριακή 14 Απριλίου- Η είσοδος είναι δωρεάν

* Πολύ κοντά στη Βαρβάκειο Αγορά όπου πραγματοποιείται το SYMPOSIO, έχει δημοτικό υπόγειο πάρκινγκ στην οδό Σωκράτους (5 ευρώ οι 4 ώρες και 10 ευρώ για όλη την ημέρα).

Πηγή@www.huffingtonpost.gr

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.