Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Σχολική Χορωδία του Γυμνασίου Αγίου Ιωάννη στο 42ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ στην Καρδίτσα

ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
30 Μαρτίου 2024 / 12:03
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Υπό τη διεύθυνση της Όλγας Κουτσούκαλη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μία εξαιρετική εμφάνιση έκανε η Σχολική Χορωδία του Γυμνασίου Αγίου Ιωάννη υπό τη διεύθυνση της Όλγας Κουτσούκαλη στην Καρδίτσα. Η Χορωδία έλαβε μέρος στην 16η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 42ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ της πόλης η οποία πραγματοποιείται από τις 29 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι. Ένα από τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ Μουσικής που φέτος η έναρξή του έγινε με την παρουσίαση του σημαντικότερου χορωδιακού έργου της ¨Ωδής της Χαράς¨ από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν με την ευκαιρία της συμπλήρωσης διακοσίων (200) χρόνων από τη σύνθεσή της (1824-1924).

Νέοι και νέες, μαθητές και μαθήτριες,  από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν σε έναν γιγάντιο μουσικό θεσμό, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Σχολικές Χορωδίες, μαθητές, καθηγητές μουσικής μελέτησαν την ¨Ωδή της Χαράς¨ από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν για αρκετούς μήνες και την παρουσιάζουν, αφού εμβαθύνουν στην ερμηνεία της. Στόχος της διοργάνωσης είναι και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών στο εξωτερικό.

ΦΩΤΟ@ΟΛΓΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗ

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.