Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επαναπροκήρυξε την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
28 Μαρτίου 2024 / 15:47
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων συναντήθηκαν εκπρόσωποι των ΔΣ του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι δυο τοπικοί Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, ο ΣΕΠΕ και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας για το ζήτημα της αξιολόγησης. Μάλιστα με απόφαση της έκτακτης γενικής του συνέλευσης, ο ΣΕΠΕ επαναπροκήρυξε την απεργία αποχή, στέλνοντας  εξώδικο στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του νομού, ενώ ανάλογη πρόταση κατεβάζει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας στη γενική συνέλευση των Προέδρων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30/03 στην Αθήνα.

Εκπρόσωποι μάλιστα από τα ΔΣ του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ συναντήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρο Αγγελόπουλο για να του μεταφέρουν τις θέσεις τους, ως εκπροσώπου του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως επισήμαναν η αξιολόγηση δεν πρόκειται να βελτιώσει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά αντίθετα οδηγεί στην κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών και στην εμπορευματοποίηση του δημόσιου σχολείου.

Σημείωσαν ότι η συμμετοχή στη διαδικασία είναι μικρή, κάτι ωστόσο που αντέκρουσε ο κ. Αγγελόπουλος, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών έχει αυξηθεί, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει στοιχεία. Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση έχει ξεκινήσει από τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, ως προαπαιτούμενο, προκειμένου να εκδοθεί η διαπιστωτική πράξη για τη μονιμοποίησή τους.

Μάλιστα χθες ανακοινώθηκαν τα ζευγάρια αξιολογούμενου – αξιολογητή για τη β’ φάση της αξιολόγησης που αφορά τη συνολική εικόνα του εκπαιδευτικού.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας Αντώνης Κουρσάρης επισήμανε ότι ο κλάδος βρίσκεται σε μια μεγάλη περίοδο κινητοποιήσεων με επαναπροκήρυξη από τα τοπικά Συνδικάτα της απεργίας - αποχής από την διαδικασία της αξιολόγησης. «Ο κυβερνητικός αυταρχισμός έχει φτάσει στο απόγειό του. Πέντε αγωγές μέσα σε δυο εβδομάδες εναντίον της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου ο δίκαιος και έντιμος αγώνας των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης να χαρακτηριστεί ως παράνομος», σχολίασε ο ίδιος.

Ημερομηνίες - ορόσημο

Ημερομηνίες – ορόσημο πάντως για τον κλάδο των εκπαιδευτικών είναι το Σάββατο 30 Μαρτίου και η Δευτέρα 1 Απριλίου, καθώς θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχα στην Αθήνα οι γενικές  συνελεύσεις των Προέδρων των ΕΛΜΕ και η Ολομέλεια των Προέδρων της ΔΟΕ για να αποφασιστεί το αγωνιστικό πλαίσιο, βάσει και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από τα τοπικά Σωματεία ανά τη χώρα για την αξιολόγηση.

 

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.