Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα ομοψυχίας και συνεργατισμού!

Γιάννης Καββαδίας
26 Μαρτίου 2024 / 11:39

Γράφει ο Γιάννης Καββαδίας (Γάσπαρης), Αντιδήμαρχος Νότιας Κέρκυρας

Οι πρόσφατες δημοτικές εκλογές στο Νότο της Κέρκυρας, καταψήφισαν την περίοδο της αρχής του κ. Λέσση και ανέδειξαν με επιφυλακτική αισιοδοξία την παράταξη μας, με επικεφαλής τον σημερινό μας Δήμαρχο, Βασίλη Χειμαριώτη.

Είναι αλήθεια ότι ο νότος του νησιού μας, υπολείπεται σε απαραίτητα έργα υποδομής αλλά υποφέρει και από ανυπαρξία απαραίτητων υπηρεσιών, όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων, το καθαρό και υγιεινό νερό ατομικής κατανάλωσης, το επίπεδο προσφοράς υγείας, η προβληματική λειτουργία του οδικού δικτύου, ιδιαίτερα στην ανατολική πλευρά. Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η ολοκληρωμένη λειτουργία της λίμνης Κορισσίων, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε σπουδαία πηγή πλούτου για το σύνολο των πολιτών της νότιας Κέρκυρας.

Η περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών της παρεχόμενης παιδείας και η σύνδεση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης ως αρωγού στην ανάπτυξη του απαραίτητου πρωτογενούς τομέα των περιοχών μας. Κάποτε πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η δημοτική αρχή έχει ευθύνη τοπικής κυβέρνησης και πρέπει στρατηγικά να συνδεθεί με την ανάπτυξη παραγωγής βασικών ειδών της διατροφής μας και ιδίως με την καθετοποίηση της καλλιέργειας της ελιάς και της παραγωγής του ελαιολάδου.

Ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας μας πρέπει να αποτελέσει καθήκον ανάπτυξης του και σύνδεσης με τον δευτερογενή τομέα, δηλαδή με την ολοκληρωμένη βιοτεχνική ή βιομηχανική παραγωγή. Ο τουρισμός, μια σπουδαία υπηρεσία του τόπου μας, πρέπει να στηριχθεί από την δική μας παραγωγή αγροτικών και βιοτεχνικών προϊόντων ώστε να διασφαλίσουμε και την ζωή μας σε προβληματικές περιόδους  της ύπαρξης τουριστών στο νησί μας.

Η ελεύθερη και ανεξάρτητη ζωή των κατοίκων ενός τόπου είναι βασικό θεμέλιο της ανάπτυξης των κοινωνιών σε ένα δρόμο στρατηγικών στόχων.

Η Δημοτική μας αρχή οφείλει να οργανώσει τις υπηρεσίες του Δήμου σε μία παραγωγική καθημερινότητα, λειτουργική στόχευση των έργων και καταμερισμό ευθύνης των έργων στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας με τρόπο που κανείς δεν θα αισθάνεται παραμερισμένος ή αδιάφορος. Οι υπηρεσίες του Δήμου με τον σύνολο των αντιδημάρχων, του Δημάρχου και των συμβούλων, πρέπει να αποτελέσουν μηχανή παραγωγής σπουδαίου έργου απαραίτητων για την ανάπτυξη του τόπου μας, που διαθέτει τόσες δυνατότητες.

Σήμερα αισθάνομαι την ανάγκη να προσκαλέσω όλους τους συναδέλφους μου σε ένα κάλεσμα κοινής και παραγωγικής προσπάθειας. Σύντομα θα στοιχειοθετήσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες και ως μια γροθιά – δύναμης θα δουλεύουμε για τον τόπο μας όπως του αξίζει. 

Απογοητεύσεις, παραμερισμοί, άνισες συμπεριφορές δεν χωράνε στον Δήμο μας.
Όλοι μαζί μπορούμε!

Γιάννης Καββαδίας (Γάσπαρης)
Αντιδήμαρχος Νότιας Κέρκυρας