Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άσκηση σεισμού και πυρκαγιάς έκανε η Πυροσβεστική Νομού Κέρκυρας (video- photos)

Άσκηση σεισμού
20 Μαρτίου 2024 / 10:56
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Στο πλαίσιο των ετήσιων ασκήσεων «Σεισίχθων» του Πυροσβεστικού Σώματος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ετήσια άσκηση σεισμού - πυρκαγιάς «Σεισίχθων», πραγματοποιήθηκε το πρωί από την Πυροσβεστική Κέρκυρας. Η άσκηση που έγινε στο κτίριο του ΝΑΣΚΕ στο Νέο Φρούριο, είχε σενάριο εκδήλωσης πυρκαγιάς μετά από σεισμό καθώς και εγκλωβισμό και διάσωση δύο ατόμων.

Συμμετείχαν πέντε οχήματα, ένα ειδικό βραχιονοφόρο διασώσεων και 15 πυροσβέστες. Συμμετείχε επίσης το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία.

Όπως ανέφερε ο Διοικητής Πυροσβεστικής Νομού Κέρκυρας Πύραρχος Νίκος Κόλλας, η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία και επεσήμανε ότι είναι στο πλαίσιο των ετήσιων ασκήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και όχι λόγω πρόβλεψης σεισμού ή άλλης φυσικής καταστροφής.

Παρών ήταν επίσης και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Κεντρ. Κέρκυρας Τάκης Θεοτόκης.

Βασικοί αντικειμενικοί στόχοι της άσκησης ήταν η εφαρμογή του σχεδιασμού αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών με τη συνδρομή εμπλεκόμενων Αρχών, Υπηρεσιών και Φορέων, προκειμένου να αξιολογηθούν:

-Τα σχέδια αντιμετώπισης καταστροφών και οι υφιστάμενες διαδικασίες διάσωσης.

-Το επίπεδο συνεργασίας και του συντονισμού των εμπλεκόμενων Αρχών.

- Η επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα του προσωπικού

- Ο χρόνος κινητοποίησης των διαθέσιμων μέσων πυρόσβεσης του Π.Σ., των Ο.Τ.Α. και λοιπών εμπλεκόμενων Φορέων & Υπηρεσιών.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.