Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Ο Ανδρέας Φλώρος μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Πρύτανη

ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
19 Μαρτίου 2024 / 16:34
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ποιοι είναι οι προτεινόμενοι Αντιπρυτάνεις και οι τομείς ευθύνης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια και μοναδική υποψηφιότητα κατατέθηκε για τη θέση του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, κατόπιν συναίνεσης των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Τη θέση διεκδικεί για ακόμη μια θητεία ο νυν Πρύτανης, καθηγητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Ανδρέας Φλώρος. Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος έληξε σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου, χωρίς να υπάρχουν άλλες υποψηφιότητες.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας και όπως προβλέπεται, ο κ. Φλώρος, κατέθεσε και το προτεινόμενο σχέδιο ανάπτυξης του ακαδημαϊκού ιδρύματος περιόδου 2024 - 2028, το οποίο ξεδιπλώνεται σε 27 σελίδες. 

Σε αυτό γίνεται αναφορά στις προτεραιότητες και τη στοχοθεσία της επόμενης τετραετίας, στην ερευνητική πολιτική, στη δια βίου μάθηση και εκπαίδευση, στη σύνδεση με την κοινωνία και την οικονομία και στην αναβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Οι προτεινόμενοι Αντιπρυτάνεις

Παράλληλα ως υποψήφιοι Αντιπρυτάνεις προτείνονται τα ακόλουθα τέσσερα μέλη ΔΕΠ βαθμίδας Καθηγητή και Αναπληρωτή Καθηγητή με την εξής κατανομή χαρτοφυλακίων/τομέων ευθύνης:


1 Καθηγητής Εμμανουήλ Μάγκος Έρευνας, Καινοτομίας και Διά Βίου Μάθησης
2 Καθηγητής Κωνσταντίνος Αγγελάκος Ακαδημαϊκών, Φοιτητικής Μέριμνας, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας
3 Αναπλ. Καθηγητής Ευστάθιος Μακρής Οικονομικών και Διοικητικών Υποθέσεων
4 Καθηγητής Ανδρέας Γεωργοτάς Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Νησιωτικότητας

Πλειοψηφία 8/11

 

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση ενός μόνο υποψηφίου, απαιτείται για την εκλογή του, κατ ́ ελάχιστον πλειοψηφία οκτώ ενδεκάτων (8/11). Αν δεν συμπληρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, ο υποψήφιος δεν εκλέγεται Πρύτανης και επαναλαμβάνεται η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων από την αρχή. Για την εκλογή του Πρύτανη στην περίπτωση αυτή απαιτείται η συγκέντρωση της απόλυτης πλειοψηφίας του συνόλου των μελών του Σ.Δ. Η θητεία του Πρύτανη και του Συμβουλίου Διοίκησης ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου 2024 και λήγει στις 31 Αυγούστου 2028.

 

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.