Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Audio-Books από το 2ο ΓΕ.Λ. στον Σύνδεσμο Τυφλών Κέρκυρας

2ο ΓΕΛ
11 Μαρτίου 2024 / 13:25

Μια δράση της Ομάδας Καλλιτεχνικής Έκφρασης του 2ου ΓΕΛ Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ομάδα Καλλιτεχνικής Έκφρασης του 2ου ΓΕΛ Κέρκυρας, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του Σχολείου κάθε Σάββατο απόγευμα, αποτελείται από 20 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του Λυκείου. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ομάδας δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και στις μαθήτριες να εκφραστούν καλλιτεχνικά με ποικίλους τρόπους και, παράλληλα, να αναπτύξουν δεξιότητες και να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα.

Μία από τις δράσεις της Ομάδας ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία Audio books, τα οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες πρόσφεραν στον Σύνδεσμο Τυφλών Κέρκυρας. Οι μαθήτριες Μυρώπη Νικολακάκη, Μαρία Χρυσούλα Ζυμάρη, ο μαθητής Αθανάσιος Κατσιλίδης και η Φιλόλογος Μαρίνα Κρητικού ηχογράφησαν Ελληνική και Ξένη Λογοτεχνία, ενώ οι μαθήτριες Μαρία Φανουρία Αυλωνίτη και Μαρκία Μακρή ασχολήθηκαν με την επιμέλεια του ήχου και το μοντάζ.

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου επισκέφθηκε το 2ο ΓΕΛ Κέρκυρας η Αναστασία Γαρνάβου, φοιτήτρια του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο Τυφλών Κέρκυρας, προκειμένου να παραλάβει τα  Audio books.

Στην ευχάριστη αυτή συνάντηση παρευρέθηκε και ο Χαρίλαος Αλαμάνος, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας. Σημαντική έχει σταθεί η αρωγή του Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κέρκυρας, Γεωργίου Ζούμπου, ο οποίος στηρίζει τη λειτουργία της Ομάδας Καλλιτεχνικής Έκφρασης.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός είναι η Μαρίνα Κρητικού, Φιλόλογος.