Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Όλα στο φως για την υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων των αποδήμων

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ
06 Μαρτίου 2024 / 16:20

Στον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΑΘΗΝΑ. Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνο Μενουδάκο στα γραφεία της Αρχής συμμετείχε ο βουλευτής Κέρκυρας Αλ. Αυλωνίτης, μετά το μείζον πολιτικό πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις καταγγελίες σχετικά με την αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή της ΝΔ σε απόδημους Έλληνες,ενόψει των Ευρωεκλογών και σχετικά με την παραβίαση της νομοθεσίας προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κ.Ο., Σωκράτη Φάμελλο, συμμετείχαν οι Τομεάρχες: Εσωτερικών Γιώτα Πούλου, Δικαιοσύνης Αλέξανδρος Αυλωνίτης και Διαφάνειας Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Μενουδάκος τους ενημέρωσε για την αυτεπάγγελτη έρευνα που έχει ήδη ξεκινήσει από την Αρχή. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διατύπωσε την πεποίθηση ότι πρόκειται για ένα σοβαρότατο πολιτικό πρόβλημα που συνδέεται με το Κράτος Δικαίου και ζήτησε από την Αρχή, την οποία σέβεται ως θεσμό, να επιταχύνει την έρευνα και να δώσει απαντήσεις, ενόψει του ασφυκτικού διαστήματος που μεσολαβεί για τις Ευρωεκλογές και της αναγκαιότητας θωράκισης της επιστολικής ψήφου.

 

ΦΩΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΛ.ΑΥΛΩΝΙΤΗ