Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε η περίοδος εγγραφών στο 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας

4ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ
05 Μαρτίου 2024 / 12:29
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Με ανακοίνωσή του, το σχολείο ενημερώνει για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την υποβολή αίτησης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο με ανακοίνωσή του ενημέρωσε για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να εισαχθούν νέοι μαθητές. Η ανακοίνωση περιλαμβάνει τον τρόπο εισαγωγής και επιλογής μαθητών, αλλά και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την υποβολή της αίτησης. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στο 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας – Αθηναγόρειο ισχύουν τα εξής:

Η εισαγωγή των μαθητών/τριών στα ΠΕΙ.Σ. γίνεται με κλήρωση, ώστε να επιτυγχάνεται ένα κατά το δυνατόν τυχαίο δείγμα μαθητών/τριών. Η συμμετοχή στην κλήρωση δεν εξαρτάται από τον τόπο διαμονής των μαθητών/τριών.

Σε λίγες ημέρες θα εκδοθεί Απόφαση του Υπουργού ΠΑΙ.Θ.Α που θα καθορίζει κάθε ειδικότερο ζήτημα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, την εφαρμογή της διαδικασίας της κλήρωσης, τον χρόνο διενέργειάς της, τη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας κ.λπ.  Η κλήρωση των μαθητών αφορά στην εισαγωγική (Α’) τάξη του σχολείου.

Ειδικότερα επισημαίνονται τα εξής:

Στο 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας – Αθηναγόρειο την περίοδο των εγγραφών (1-20 Μαρτίου 2024) στην Α’ τάξη εγγράφονται αυτοδίκαια οι μαθητές/τριες που αποφοιτούν από το 14ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Κέρκυρας και οι γονείς/κηδεμόνες τους επιθυμούν τη φοίτησή τους. Στην Α’ τάξη εγγράφονται όσοι μαθητές/τριες γεννήθηκαν από 1.1.2018 μέχρι και 31.12.2018.

Μαθητές/τριες, που φοιτούν σε δημόσιο ή ιδιωτικό Νηπιαγωγείο και οι γονείς/κηδεμόνες τους επιθυμούν να εισαχθούν στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο εγγράφονται κανονικά στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου στο οποίο ανήκουν χωροταξικά κατά το χρονικό διάστημα 1-20 Μαρτίου 2024.

Στη συνέχεια υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, (Αρχική- Εκπαίδευση - Εγγραφή σε σχολείο - Εισαγωγή στα Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά σχολεία) προκειμένου να συμμετάσχει ο/η υποψήφιος/α μαθητής/τρια στη δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή σε Πειραματικό Δημοτικό της προτίμησής του. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, η εφαρμογή της διαδικασίας της ηλεκτρονικής κλήρωσης, το χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων καθώς και η ημερομηνία κλήρωσης ορίζονται με Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα και θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) https://depps.minedu.gov.gr/ και στις ιστοσελίδες των Πειραματικών σχολικών μονάδων. Στην ίδια ιστοσελίδα ανακοινώνεται η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) για τον αριθμό των εισακτέων ανά σχολείο, βαθμίδα και Περιφέρεια, για το σχολικό έτος 2024-25.

Μετά τη διεξαγωγή της δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης για την εισαγωγή σε Πειραματικά Δημοτικά, η οποία για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 και την έκδοση των αποτελεσμάτων ανά σχολική μονάδα, οι επιτυχόντες μαθητές εγγράφονται στο Πειραματικό Δημοτικό.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι (επιλαχόντες) θα εγγραφούν στο Δημοτικό σχολείο που ανήκουν χωροταξικά και στο οποίο έχουν ήδη καταθέσει αίτηση και δικαιολογητικά εγγραφής. Οι επιλαχόντες οι οποίοι καλούνται να εγγραφούν στα Πειραματικά Δημοτικά προκειμένου να καλύψουν κενούμενες θέσεις μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών, ακολουθούν τη διαδικασία της μετεγγραφής.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.