Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο άνδρες με 98,5 κιλά κάνναβης

ΣΥΛΛΗΨΗ
02 Μαρτίου 2024 / 21:36
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.  Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία - κατά περίπτωση - για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, απείθεια και παραβάσεις περί αλλοδαπών και κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου 02/03 δύο άνδρες, ο ένας αλλοδαπός, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 87,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης σε 66 δέματα και 11 κιλά κατεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα») σε 10 συσκευασίες. Συγκεκριμένα:

Στην Ηγουμενίτσα αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας μαζί με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας επιχείρησαν να ελέγξουν αυτοκίνητο, που επέβαιναν οι δύο άνδρες. Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στα σήματα των αστυνομικών να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την περιοχή Μαζαρακιάς Ηγουμενίτσας, όπου το όχημα προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

 

 

 

Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι εγκατέλειψαν το όχημά τους και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή, όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους συλλάβουν άμεσα.

Κατασχέθηκε η ποσότητα των ναρκωτικών όπως και το παραπάνω αυτοκίνητο που, όπως προέκυψε, ανήκει σε τρίτο άνδρα, έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης.

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ σε βάρος του αλλοδαπού είχε επιβληθεί το διοικητικό μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία - κατά περίπτωση - για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, απείθεια και παραβάσεις περί αλλοδαπών και κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

ΦΩΤΟ@ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.