Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άνοιξε σήμερα τις πύλες της η EXPO CORFU 2024 (photos + video)

ΕΧΡΟ CORFU 2024
02 Μαρτίου 2024 / 19:28
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Πάνω από 70 επιχειρήσεις από την Κέρκυρα και άλλες περιοχές συμμετέχουν στην τριήμερη διοργάνωση. Προϊόντα, υπηρεσίες, καινοτόμες ιδέες και τεχνολογίες στη διάθεση εκθετών και επισκεπτών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η «καρδιά» της εστίασης, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας «χτυπάει» από σήμερα και για ένα τριήμερο (2-4/03) στις εγκαταστάσεις του νέου Λιμανιού Κέρκυρας, όπου διεξάγεται η EXPO CORFU 2024 – Τρόφιμα, Ποτά, Επαγγελματικός και Ξενοδοχειακός εξοπλισμός, με διοργανωτή την Exantas Greece.

Πρόκειται για την πλέον αναγνωρισμένη συνάντηση των επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης για το νησί της Κέρκυρας και της ευρύτερης περιοχής, με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση των εμπορικών συναλλαγών και την ανάδειξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Στη φετινή διοργάνωση, παρουσία έχουν στα 42 περίπτερα της Έκθεσης, πάνω από 70 επιχειρήσεις από την Κέρκυρα κι όχι μόνο. Επίσης υπάρχουν επιχειρηματικές αποστολές από την Αθήνα, ενώ στο αυτόνομο περίπτερο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας, φιλοξενούνται παραγωγοί των Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της πολιτικής της, για την προβολή και προώθηση των προϊόντων των νησιών μας.

Συμμετέχει επίσης το Επιμελητήριο Ζακύνθου με ελαιόλαδο, κρασί, μπύρα, επιγραφές, εκτυπώσεις, καλλυντικά φαρμακείου, οικολογικές πισίνες, με παρουσία επίσης σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια και ημερίδες σε διάφορες θεματολογίες που αφορούν τις τουριστικές επιχειρήσεις, τους παραγωγούς και τον κλάδο της εστίασης.

Όπως τόνισε στην «Ε» η εκπρόσωπος της Exantas Greece Σπυριδούλα Ασωνίτου, η EXPO CORFU, διεξάγεται για δεύτερη χρονιά με μεγάλη συμμετοχή, καθώς ο απόηχος της προηγούμενης διοργάνωσης, άφησε ένα πολύ καλό αποτύπωμα. «Στην προηγούμενη διοργάνωση συμμετείχαν 60 επιχειρήσεις από διάφορες περιοχές, προσελκύοντας το ενδιαφέρον 3.500 επισκεπτών, παρότι διεξήχθη με μέτρα για τον κορονοϊό. Άφησε έναν πολύ καλό απόηχο, καθώς δίνει τη δυνατότητα για ενδυνάμωση των εμπορικών συναλλαγών και την ανάδειξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, τα οποία αποτελούν και κύριο μέλημα της Exantas Greece», ανέφερε η κ. Ασωνίτου.

Προϊόντα και υπηρεσίες

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία μέχρι και την Δευτέρα 4 Μαρτίου να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες της εκδήλωσης, όπως και τις νέες τάσεις και καινοτόμες πρακτικές στους κλάδους που αναπτύσσονται, με στόχο την αποτελεσματική κάλυψη κάθε ανάγκης και προτίμησης των επισκεπτών. Επίσης, θα διεξαχθούν γευσιγνωσίες προϊόντων από τους εκθέτες αλλά και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας σε συνεργασία με τα ΙΕΚ Κέρκυρας, οι οποίοι θα δημιουργούν γευστικές απολαύσεις για τους επισκέπτες, σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Θεματικές εκπαιδευτικών σεμιναρίων

Παράλληλα με την Έκθεση, πραγματοποιούνται στην συνεδριακή αίθουσα του κεντρικού κτιρίου του ΟΛΚΕ (1ος όροφος), εκπαιδευτικά εργαστήρια που απευθύνονται τόσο στους επισκέπτες της, όσο και στους συμμετέχοντες. Όπως τόνισε η κ. Ασωνίτου, φέτος υπάρχει διαφορετική θεματολογία, η οποία επικεντρώνεται γύρω από την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις στις τουριστικές επιχειρήσεις, στην κυβερνοασφάλεια επιχειρήσεων και ιδιωτών, στην ασφάλεια τροφίμων στις επαγγελματικές κουζίνες, στην επεξεργασία νερού και αστικών λυμάτων για κατοικίες και τουριστικά καταλύματα, στην εξέλιξη της ελαιοκαλλιέργειας κ.α. Παρουσία έχει και σε αυτή τη διοργάνωση το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με διαλέξεις και σεμινάρια (αξιοποίηση μεγάλων δεδομένων (Big Data) κοινωνικών δικτύων για τη μελέτη Βιώσιμου Τουριστικού Προϊόντος) αλλά στην τακτική Έκθεση (παρουσίαση εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας) με την συμμετοχή καθηγητών του Τμήματος Τουρισμού και του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας.

Ώρες λειτουργίας

Η Έκθεση που φιλοξενείται στον επιβατικό σταθμό εξωτερικού (τέντα) είναι ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. H εκδήλωση για την έναρξη της φετινής Έκθεσης πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 6 το απόγευμα, στη συνεδριακή αίθουσα του του ΟΛΚΕ, πλησίον του εκθεσιακού χώρου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έδωσαν το παρόν και απηύθυναν χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γ. Τρεπεκλής, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Δημ. Μπιάγκης, εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωπος του Ιονίου Πανεπιστημίου και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Σημειώνεται ότι η EXPO CORFU τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, του Επιμελητηρίου Κερκύρας, της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας και έχει την ευγενική υποστήριξη του ΟΛΚΕ, του Ιονίου Πανεπιστημίου, της ΕΡΤ Κέρκυρας, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

 

ΦΩΤΟ/VIDEO@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.