Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: «Υπάρχει μείζον θέμα δημοκρατίας και προστασίας ατομικών δικαιωμάτων»

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
02 Μαρτίου 2024 / 16:09

"Η υπόθεση γίνεται ακόμη χειρότερη από την επισήμανση των αποδήμων μας ότι οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους ήταν στη διάθεση ΜΟΝΟ του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα δια της επιστολικής ψήφου"

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλ. Αυλωνίτης). Υπάρχει μείζον θέμα δημοκρατίας και προστασίας ατομικών δικαιωμάτων και η Κυβέρνηση είναι έκθετη για ακόμη μια φορά.

Χθες, 1 Μαρτίου 2024, αποκαλύφθηκε μετά από δεκάδες επώνυμες καταγγελίες αποδήμων, ότι η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ κα. Ασημακοπούλου παραβίασε κατάφωρα τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) της ΕΕ, αποστέλλοντας, χωρίς την συγκατάθεση των παραληπτών e-mails με υλικό της προεκλογικής της καμπάνιας για τις Ευρωεκλογές.

Η υπόθεση γίνεται ακόμη χειρότερη από την επισήμανση των αποδήμων μας ότι οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους ήταν στη διάθεση ΜΟΝΟ του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα δια της επιστολικής ψήφου. Ως εκ τούτου, υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι, υπήρξε διαρροή προσωπικών δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών, για καθαρά κομματικούς και  ψηφοθηρικούς λόγους.

Καλούμε την Κυβέρνηση, αντί να επιμένει στην εξοργιστική προσπάθεια υποβάθμισης της υπόθεσης και της νοημοσύνης των απανταχού συμπατριωτών μας, να απαντήσει άμεσα, αν το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών έχει εμπλοκή με το θέμα, με ποιο τρόπο σκοπεύει να διερευνήσει την απίστευτη διαρροή προσωπικών δεδομένων και ποια επείγοντα μέτρα θα λάβει για την πλήρη εξασφάλιση του αδιάβλητου των επικείμενων εκλογών, για τις οποίες διατηρούμε ισχυρές επιφυλάξεις.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον καταπάτησης ατομικών ελευθεριών και συνεχούς διασυρμού της χώρας μας διεθνώς, επιμένουμε ότι οτιδήποτε άλλο εκτός από την πλήρη, και με αποδείξεις, διαλεύκανση της όζουσας υπόθεσης δεν είναι αποδεκτό. Προς τούτο, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης, προσφεύγουμε άμεσα  στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και καταθέτουμε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή αναμένοντας απαντήσεις.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ