Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκπτωτη η ανάδοχη εταιρεία για τα 36 νέα στέγαστρα στις στάσεις αστικών λεωφορείων

ΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
02 Μαρτίου 2024 / 11:35
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Α. Καρδόνας: Λίαν συντόμως η επαναδημοπράτηση του έργου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπομονή μέχρι νεωτέρας θα πρέπει να κάνει το επιβατικό κοινό των αστικών λεωφορείων της Κέρκυρας, που παραμένει εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες μέχρι να τοποθετηθούν νέα στέγαστρα, στα σημεία από τα οποία έχουν αφαιρεθεί.

Ο εργολάβος του έργου για την «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση 36 στεγάστρων για τη δημιουργία ή αναβάθμιση των στάσεων» στα όρια του Δήμου Κ. Κέρκυρας κηρύχθηκε έκπτωτος, από τη Δημοτική Επιτροπή, καθώς δεν εκτέλεσε τη συμβατική του υποχρέωση μέσα στο χρόνο που είχε (και με παρατάσεις) ήτοι την 31/12/2023, παρά τις τηλεφωνικές οχλήσεις και τα ηλεκτρονικά μηνύματα της αρμόδιας Υπηρεσίας.

Επαναδημοπρατείται

Το έργο πάντως πρόκειται να επαναδημοπρατηθεί λίαν συντόμως, όπως τόνισε στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων – Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Καρδόνας. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, δεν αποκλείεται λόγω της αύξησης στα κόστη, να υπάρξει μείωση του αριθμού των στεγάστρων που τελικά θα τοποθετηθούν στα γεωγραφικά όρια του Κεντρικού Δήμου.

Η αποξήλωση και απομάκρυνση πεπαλαιωμένων και επικίνδυνων στεγάστρων στις στάσεις των λεωφορείων είχε ξεκινήσει να γίνεται τον περασμένο Μάρτιο από συνεργεία της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Έργου του Δήμου. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα προβλέπονταν να αντικατασταθούν από νέα, στο πλαίσιο του έργου που χρηματοδοτείται από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση 36 στεγάστρων για τη δημιουργία ή αναβάθμιση των στάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 133.469, 88 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική πρόταση του Δήμου για ένταξη στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα είχε εγκριθεί στις 14-01-2021. Ειδικότερα το έργο χρηματοδοτείται με 100.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών και το υπόλοιπο ποσό (33.469, 88 ευρώ) καλύπτεται από ιδίους πόρους του Δήμου. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στα πλαίσια συμμετοχής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στο πρόγραμμα «100 Ευφυείς Πόλεις» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (100 Intelligent Cities Challenge).

Σχεδιασμός

Σύμφωνα πάντως με τον αρχικό σχεδιασμό, τα στέγαστρα, εκτός της προστασίας που θα παρέχουν στους επιβάτες, θα διαθέτουν ασφάλεια στην χρήση, άνετο περιβάλλον αναμονής, χώρο στάθμευσης και ελιγμών για αναπηρικό καροτσάκι, επαρκή φωτισμό, ηλεκτρονική πληροφόρηση επιβατών και κατάλληλο σημείο ανάρτησης πληροφοριακού υλικού.

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΑΡΧΕΙΟ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.