Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση υπεύθυνη για δύο δολοφονίες στο Χαλικούνα το 2020

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
01 Μαρτίου 2024 / 10:11
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η οργάνωση είχε αναλάβει ακόμη, την εκτέλεση δύο ανδρών 44 ετών από τη Σλοβενία και ενός από το Μαυροβούνιο που γευμάτιζαν σε ταβέρνα στη Αθήνα.

ΑΘΗΝΑ. Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση από την Σερβία, η οποία ευθύνεται για την εκτέλεση, μεταξύ άλλων, δύο αλλοδαπών από το Μαυροβούνιο που είχαν δολοφονηθεί στο Χαλικούνα τον Ιούλιο του 2020. Στην επιχείρηση συμμετείχε η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την INTERPOL.

Ακόμη, η οργάνωση είχε αναλάβει την εκτέλεση δύο ανδρών 44 ετών από τη Σλοβενία και ενός από το Μαυροβούνιο που γευμάτιζαν σε ταβέρνα στη Βάρη, στην Αθήνα.

Το 2020 η εγκληματική οργάνωση ήταν υπεύθυνη για τις δολοφονίες των Άλαν Κόζαρ από το Μπαρ του Μαυροβουνίου και του Νταμίρ Χάτζιτς από το σέρβικο Ούζιτσε, ηλικίας περίπου 50 ετών, οι οποίοι είχαν βρεθεί το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιουλίου 2020 σε αυτοκίνητο τοποθετημένο σε χώρο parking ενοικιαζόμενης βίλας στην περιοχή του Χαλικούνα.

Δείτε ακόμα: «Γάζωσαν» τα δύο θύματα στον Χαλικούνα - Βρέθηκαν 21 κάλυκες από στρατιωτικό τουφέκι

Η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί από μία μασέζ που είχε προγραμματισμένο ραντεβού με τα θύματα. Στον τόπο του εγκλήματος είχαν βρεθεί 21 κάλυκες.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνταν για σωρεία αδικημάτων, ενώ για τη σύλληψή τους είχε εκδοθεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Οι δολοφονίες φαίνεται να αποτελούν κομμάτι πολέμου ανάμεσα σε αντίπαλες οργανώσεις ο οποίος ξέσπασε μετά την απώλεια 200 κιλών ηρωίνης το 2014. Η σύγκρουση των οργανώσεων έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 23 άτομα στην Ευρώπη (τουλάχιστον 4 στην Ελλάδα).

ΦΩΤΟ: Στιγμιότυπο από την επίχειρηση της αστυνομίας στο Χαλικούνα το 2020/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.