Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Παραμένουν τα «λουκέτα» σε έξι από τα εφτά Τμήματα της Κέρκυρας

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
29 Φεβρουαρίου 2024 / 14:02
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Την ερχόμενη εβδομάδα εισάγεται για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παραμένουν τα «λουκέτα» σε έξι από τα εφτά Τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, καθώς οι γενικές συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων αποφάσισαν τη συνέχιση των καταλήψεων μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.

Για τη διδασκαλία των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σε όσα η φύση τους δύναται να υποστηριχθεί με αυτή τη μέθοδο.

«Ο εξοπλισμός και τα προγράμματα υπάρχουν για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ώστε τα μαθήματα να γίνουν διαδικτυακά. Δεν μπορούν όμως να γίνουν με αυτό τον τρόπο, μαθήματα που απαιτούν φυσική παρουσία, όπως για παράδειγμα εργαστήρια και μουσικά όργανα», διευκρίνισε στην «Ε» η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Κατερίνα Καμπάση.

Όπως τόνισε,τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά, δια ζώσης, στα Τμήματα που εδρεύουν στα άλλα νησιά του Ιονίου, καθώς καταλήψεις γίνονται μόνο στην Κέρκυρα.

Ήδη η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ξεκίνησε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με σκοπό να εισαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα (7,8 Μαρτίου) στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση, ώστε να γίνει νόμος του κράτους.

Ωστόσο αντιδράσεις υπάρχουν από την πανεπιστημιακή, φοιτητική και εκπαιδευτική κοινότητα που ζητά την ολική απόσυρσή του και την στήριξη της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Φοιτητές από τα Τμήματα που τελούν υπό κατάληψη στην Κέρκυρα συγκεντρώθηκαν και σήμερα (29/02), όπως κάθε Πέμπτη, στην πλατεία του παλιού Ψυχιατρείου για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, ανανεώνοντας το ραντεβού τους στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα, τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Κατά του νομοθετήματος πάντως έχουν ταχθεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

 

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.