Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Οι υπεύθυνοι του εγκλήματος των Τεμπών έχουν ονοματεπώνυμο και πρέπει να τιμωρηθούν

ΤΕΜΠΗ
28 Φεβρουαρίου 2024 / 16:30

Η διαδικασία στην εξεταστική επιτροπή με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ξαναδούμε το νόμο περί ευθύνης Υπουργών, επισημαίνει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ) Επί 3 μήνες και πλέον ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό» βίωσα ως άνθρωπος , ως νομικός και ως βουλευτής την απίστευτη διαχρονική ευθύνη των πολιτικών εκπροσώπων και κρατικών υπευθύνων που τις υπηρετούν .

Δεν το χωρά ο νους πόσες διαχρονικές εγκληματικές παραλήψεις και εγκληματικές συμπεριφορές οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών.

Η ευθύνη είναι προσωποποιημένη, πρέπει να είναι προσωποποιημένη. Οι υπεύθυνοι έχουν όνομα και επώνυμο και η δικαιοσύνη να αποδώσει άμεσα στις ευθύνες και να καταδικαστούν οι ένοχοι. 

Η Βουλή και η εξεταστική της επιτροπή θεωρώ ότι δεν μπορεί να αποδώσει ευθύνες εξ αντικειμένου εφόσον λειτουργεί με την αρχή της εκλογικής δύναμης των κομμάτων.

Πως είναι δυνατόν να αναζητούμε την αλήθεια και να αποφασίζουμε με γνώμονα τη κομματική μας άποψη και όχι με την ελεύθερη ανθρώπινη κρίση μας που πρέπει να είναι εντελώς απαλλαγμένη από κομματικές προκαταλήψεις και δεσμεύσεις;

Πώς είναι δυνατόν να διαπιστωθεί η αλήθεια και το Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής να απορρίπτει την εξέταση μαρτύρων , πραγματογνωμόνων κλπ και χωρίς να λάβει υπόψιν της την ποινική δικογραφία που θα αποσταλεί μετά την αυθαίρετη λήξη των εργασιών της? Αιτήματα που σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε προτείνει από την αρχή των εργασιών της. Πώς να μην μιλήσουμε λοιπόν για συγκάλυψη ευθυνών πολιτικών προσώπων και ειδικά του πρώην Υπουργού κ. Καραμανλή;

Θα αποτελέσει ήττα του πολιτικού συστήματος η έκδοση τόσων πορισμάτων όσα και τα κόμματα που εκπροσωπούνται στην εξεταστική επιτροπή ανάλογα με την δύναμη τους στη Βουλή. Θα είναι ντροπή. 

Τέτοιες επιτροπές δεν καταλήγουν πουθενά και οδηγούν στην ανυποληψία του πολιτικού συστήματος. 

Η διαδικασία στην εξεταστική επιτροπή με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ξαναδούμε το νόμο περί ευθύνης υπουργών , να αναθεωρήσουμε τις θέσεις μας για τον νόμο αυτό και να πειθαρχήσουμε σε αυτό που είναι απολύτως λογικό. Οι πολιτικοί να δικάζονται από το φυσικό τους δικαστή, όπως όλοι οι Έλληνες.

Σήμερα που κλείνει ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών ας πονέσουμε, ας θυμηθούμε, ας παραδειγματιστούμε. Ας αναρωτηθούμε. Αν στο μοιραίο τραίνο ήταν το παιδί μας, το παιδί ενός υπουργού, ενός βουλευτή πως θα αντιδρούσαμε;

Αιωνία τους η μνήμη.

Μην τους ξεχάσουμε

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ