Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένωση Γονέων: Κραυγή διαμαρτυρίας. Ένας χρόνος από τα Τέμπη

ΤΕΜΠΗ
27 Φεβρουαρίου 2024 / 15:21

Καλεί στην απεργιακή προσυγκέντρωση της Τετάρτης, στα Γενικά Λυκεία

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ Κ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ) Πέρασε κιόλας ένας χρόνος. Στις 28 Φεβρουαρίου του 2023 συνέβη ένα από τα χειρότερα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στην Ευρώπη. Εμείς βέβαια το χαρακτηρίζουμε ως ένα αδιανόητο πολύνεκρο κρατικό έγκλημα, το έγκλημα στα Τέμπη. Θύτης το ελληνικό κράτος… θύματα νέοι άνθρωποι.

Πόσο άδικο για μια μάνα κι έναν πατέρα να θάβει το παιδί του. Όποιος έχει ακούσει την κραυγή του πόνου τους, λυγίζει, παραλύει. Ένα χρόνο τώρα αυτές οι κραυγές πόνου μετατρέπονται σε κραυγές διαμαρτυρίας. Σε κραυγές που ζητούν την απόδοση δικαιοσύνης, σε κραυγές που ζητούν την τιμωρία των πραγματικών ενόχων. Αυτών που κρύβονται πίσω από την βουλευτική ασυλία, την διαφθορά και την ανηθικότητα που χαρακτηρίζει την άρχουσα τάξη και τις κυβερνήσεις αυτού του κράτους. Οι πραγματικοί ένοχοι παραμένουν ατιμώρητοι. Τους προστατεύουν οι ισχυροί δεσμοί τους με το κεφάλαιο και το κέρδος από τις επενδύσεις τους.

Γιατί ξέρουμε όλοι πολύ καλά ποιοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι, όσο και αν προσπαθούν να μας  πείσουν ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος. Ένοχες είναι όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας 20ετίας  που προώθησαν και ολοκλήρωσαν την ιδιωτικοποίηση του Σιδηροδρόμου, ξεπουλώντας δημόσια περιουσία. Που επί τόσα χρόνια δεν εγκατέστησαν συστήματα ασφαλείας ή πυρασφάλειας ούτε τηλεδιοίκησης. Που κώφευαν μπροστά στις επανειλημμένες καταγγελίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων που προειδοποιούσαν για τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και για την τεράστια έλλειψη προσωπικού. Και όλα αυτά στο βωμό του κέρδους, αφού τα κέρδη τους αξίζουν περισσότερο από τις ζωές μας!

Οι νεκροί δεν γυρίζουν πίσω. Οι γονείς τους δεν θα γαληνέψουν ποτέ. Το ίδιο κι εμείς, οι υπόλοιποι γονείς, που συνειδητοποιούμε πόσο ανασφαλείς είμαστε σε αυτή την χώρα. Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε ένα διεφθαρμένο κράτος, το οποίο όχι μόνο δεν τους παρέχει δωρεάν παιδεία, υγεία, εργασία, αλλά δεν τους παρέχει και καμία ασφάλεια και ελπίδα για το μέλλον τους, αφού τα θεωρεί αναλώσιμα.

Οι κραυγές μας απαιτούν δικαίωση ώστε να είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει αυτά τα νιάτα και όχι βαρύ τσιμέντο σαν αυτό που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση, σε κατάσταση πανικού, για να αποκρύψει στοιχεία, μπαζώνοντας τον τόπο του δυστυχήματος.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τη δικαίωση της μνήμης των 57 νεκρών των Τεμπών, παλεύουμε ενάντια σε αυτή την εγκληματική πολιτική που θεωρεί τις ζωές μας κόστος.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν στην απεργιακή προσυγκέντρωση μαζί με τους εκπαιδευτικούς μας, την Τετάρτη και ώρα 10:30 στα Γενικά Λύκεια.

Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί!

Κέρκυρα, 27/2/2024

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ