Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολύ κακό για το τίποτα

4o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
25 Φεβρουαρίου 2024 / 13:20
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

«Έπεσαν οι μάσκες, εκλογές δεν γίνονται, πάμε μπροστά»

ΑΘΗΝΑ. Και ενώ κυριάρχησαν στις εργασίες του συνεδρίου οι διαφορετικές προσεγγίσεις για τις νέες αρχαιρεσίες στο κόμμα ένα εντυπωσιακό μπρα ντε φερ στο τέλος εξαφάνισε το όλο ζήτημα ωσάν να ήταν εκ του μη όντος. Ο Στ. Κασσελάκης προσήλθε σε εκείνο το σημείο στο χώρο του Συνεδρίου δηλώνοντας ότι μετά την παρέμβαση Τσίπρα και την υποψηφιότητα Γεροβασίλη είναι αδύνατον να μην γίνουν νέες αρχαιρεσίες στο κόμμα. Είπε συγκεκριμένα «Εγώ μπήκα την Πέμπτη στο συνέδριο ολόκληρος αρχηγός, δεν θα βγω την Κυριακή σε κομματάκια».

Στο σημείο αυτό η Όλγα Γεροβασίλη αντέτεινε ότι δήλωσε παρούσα κατόπιν της πρόκλησης του προέδρου και πάντως ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν εκλογές σε δέκα μέρες. «Αν θέλεις εκλογές σε δέκα μέρες κάντες μόνος σου».

Ως τρίτη παρέμβαση διαβάστηκε από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτη Φάμελλο η δική του πρόταση με την συνυπογραφή του Ν. Παππά και του Γ. Τσίπρα να μην γίνουν καθόλου εκλογές, το συνέδριο να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του στον Στ. Κασσελάκη και να ανασυγκροτηθεί η Πολιτική Γραμματεία.

Και εκεί που ο πρόεδρος του Συνεδρίου Πάνος Ρήγας ήταν έτοιμος να θέσει τις τρείς προτάσεις σε ψηφοφορία, στην πραγματικότητα είχε ήδη εκφωνήσει την πρόταση Φάμελλου και είχαν ήδη ψηφίσει οι σύνεδροι, πιθανότατα εγκρίνοντας αυτήν τη πρόταση (σ.σ. ουδέποτε αξιολογήθηκε αυτή η ψηφοφορία) πετάχτηκε ο πρόεδρος Στ. Κασσελάκης λέγοντας «έπεσαν οι μάσκες, εκλογές δεν γίνονται, πάμε μπροστά».

Οι εργασίες του συνεδρίου διεκόπησαν προκειμένου να τεθούν ενώπιον των συνέδρων η πολιτική και άλλα κείμενα αποφάσεων.

ΦΩΤΟ@Youtube

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.