Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αθώα η νεαρή Βρετανίδα που είχε κατηγορηθεί για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων

ΣΥΛΛΗΨΗ
22 Φεβρουαρίου 2024 / 15:34
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Για το διοικητικό πρόστιμο ύψους 7.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στην πελάτισσά του, ο Σπ. Δραγομάνοβιτς δήλωσε ότι θα κριθεί σε διοικητικό δικαστήριο αν θα πρέπει να καταβληθεί ή όχι.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αθώα έκρινε το δικαστήριο τη νεαρή γυναίκα από τη Μεγάλη Βρετανία που είχε συλληφθεί στις 8 Φεβρουαρίου από αστυνομικούς του Α.Τ. Αχιλλείων κατηγορούμενη για παραβάσεις των διατάξεων περί ευζωίας ζώων. Η δίκη, η οποία έγινε την Τετάρτη 21/02 στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, μετά από δεκαπενθήμερη αναβολή που είχε ζητήσει και λάβει η πλευρά της κοπέλας, είχε ως αποτέλεσμα την αθώωση της Αγγλίδας τόσο για την κατηγορία της παράνομης ευθανασίας πέντε αλόγων, όσο και για αυτή της κακοποίησης ζώων.

Η «Ε» επικοινώνησε με το συνήγορο υπεράσπισης, Σπύρο Δραγομάνοβιτς, ο οποίος και μας ενημέρωσε για την εξέλιξη της υπόθεσης και το αποτέλεσμα της δίκης.

Όσον αφορά την πρώτη κατηγορία, που αφορούσε τις παράνομες ευθανασίες αλόγων, προσήλθαν στο δικαστήριο οι κτηνίατροι που ήταν υπεύθυνοι για την τέλεση των ευθανασιών, αφού κάθε τέτοια πράξη πρέπει να γίνεται με ευθύνη κτηνιάτρου, οι οποίοι προσκόμισαν τα απαραίτητα έγγραφα με αποτέλεσμα να αθωωθεί η κοπέλα για την συγκεκριμένη κατηγορία.

Σχετικά με την κατηγορία περί παραβίασης των συνθηκών ευζωίας των ζώων, οι κτηνίατροι επίσης βεβαίωσαν ότι στο συγκεκριμένο καταφύγιο αλόγων τηρούνται οι προβλεπόμενες συνθήκες ευζωίας.

Ως αποτέλεσμα, το δικαστήριο διατήρησε αμφιβολίες και για τη δεύτερη κατηγορία και απάλλαξε την κατηγορούμενη.

Για το διοικητικό πρόστιμο ύψους 7.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στην πελάτισσά του, ο Σπ. Δραγομάνοβιτς δήλωσε ότι θα κριθεί σε διοικητικό δικαστήριο, στο οποίο θα προσφύγουν, αν θα πρέπει να καταβληθεί ή όχι.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.