Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Την Παρασκευή η e-ψηφοφορία για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
20 Φεβρουαρίου 2024 / 16:44
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Οι ηλεκτρονικές κάλπες θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 3 το μεσημέρι. Εφτά υποψήφιοι διεκδικούν τις έξι θέσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των έξι εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου για το χρονικό διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου 2024 έως 31η Αυγούστου 2028. 

Οι εκλογές θα διενεργηθούν αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία που θα διενεργηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Δικτύου Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας .

Ήδη όλα τα μέλη του εκλεκτορικού σώματος έχουν λάβει στον ιδρυματικό τους λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μήνυμα με θέμα «Ηλεκτρονικές Ψηφοφορίες «Ζευς» - Συμμετοχή σας σε ψηφοφορία», στο οποίο περιλαμβάνεται ο προσωποποιημένος σύνδεσμος πρόσβασης στην κάλπη.

Μάλιστα μήνυμα υπενθύμισης, με τον ίδιο  ακριβώς σύνδεσμο, θα αποσταλεί την προηγούμενη ημέρα των εκλογών (Πέμπτη 22/02/2024). Σημειώνεται ότι με αυτόν τον μοναδικό σύνδεσμο κάθε εκλογέας «μπορεί να καταχωρίσει εκ νέου ψήφο όσες φορές το επιθυμεί. Κάθε ψήφος λαμβάνει ξεχωριστή απόδειξη καταχώρισης ψήφου και ακυρώνει την προηγούμενη ψήφο και την απόδειξή της. Στα δε τελικά αποτελέσματα προσμετράται μόνο η τελευταία ψήφος που έχει καταθέσει ο εκλογέας, χωρίς καμία απολύτως βλάβη του απορρήτου». 

Όλες οι αυτοματοποιημένες αποστολές μηνυμάτων γίνονται στον ιδρυματικό λογαριασμό κάθε εκλογέα όπως ακριβώς αναφέρεται στον οριστικό εκλογικό κατάλογο. Αν κάποιο μέλος του εκλεκτορικού σώματος δεν έχει λάβει το παραπάνω μήνυμα ή χρειάζεται οποιαδήποτε βοήθεια σχετικά με τις εκλογές μπορεί να επικοινωνήσει με την Εφορευτική Επιτροπή στο τηλ. 26610-87108 ή μέσω email στο [email protected].

 

Υποψηφιότητες - Ψηφοδέλτιο

 

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΕ) έχει συντάξει ενιαίο ψηφοδέλτιο,  στο οποίο περιλαμβάνονται αλφαβητικά όλα τα ονόματα των υποψηφίων για τη θέση εσωτερικού μέλους του Σ.Δ. που πληρούν τις προϋποθέσεις εκλογιμότητας, καθώς και η Σχολή από την οποία προέρχονται. 

Ειδικότερα υποψήφιοι για τις εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου 2024 είναι οι εξής:

Βλάμος Παναγιώτης, Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας & Πληροφορικής
Γιαρένης Ηλίας, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών
Δημητριάδης Δήμος, Σχολή Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών
Καμπάση Αικατερίνη, Σχολή Περιβάλλοντος
Λίβας Σωτήρης, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών
Μπενέκη Χριστίνα,  Σχολή Οικονομικών Επιστημών
Φλώρος Ανδρέας, Σχολή Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.