Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της νεοσύστατης ΔΕΥΑ Βόρειας Κέρκυρας

ΔΕΥΑ Βόρειας Κέρκυρας
19 Φεβρουαρίου 2024 / 14:05
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«Σάρκα και οστά» πήρε η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης - αποχέτευσης Βόρειας Κέρκυρας, μετά την αυτονόμησή της από το διαδημοτικό σχήμα του νησιού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σχηματίστηκε το «παρθενικό» διοικητικό συμβούλιο της νεοσύστατης αυτόνομης ΔΕΥΑΚ Βόρειας Κέρκυρας, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής. 

Η  Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Βόρειας Κέρκυρας διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ορίζεται από το δημοτικό συμβούλιο με τους αναπληρωτές του και αποτελείται από τον Δήμαρχο ή τον οριζόμενο από αυτόν σύμβουλο ως Πρόεδρο και 6 ακόμη αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου, εκ των οποίων οι 4 ανήκουν στην παράταξη του επιτυχόντος συνδυασμού.

Εκτός από τους αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου, ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζονται ακόμη, με τους αναπληρωτές τους, ένα μέλος ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στην επιχείρηση, που υποδεικνύεται από την πλέον αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στην επιχείρηση ή, εφόσον ελλείπει τέτοια, από το σύνολο των εργαζομένων στην επιχείρηση, ένα μέλος ως εκπρόσωπος περιβαλλοντικού ή κοινωνικού φορέα της περιοχής, και δύο δημότες ή μόνιμοι κάτοικοι με αποδεδειγμένη εμπειρία ή γνώσεις συναφείς με το αντικείμενο της επιχείρησης.

Το Δ.Σ. απαρτίζεται από τους εξής:

Πρόεδρος: Σαλβάνος Βασίλης

Τακτικά μέλη από την παράταξη Μαχειμάρη

Μουζακίτης Νικόλαος

Σκέμπρης Θεοφάνης

Καλούδης Ιωάννης

Ασπιώτης Σπύρος

Αναπληρωματικά μέλη:
Μουζακίτης Ιωάννης
Μαυρωνας Θεόδωρος
Κόκκαλη Σπυριδούλα
Προβατά Μαρία

Τακτικά μέλη από την παράταξη Βάρελη

Βάρελης Σπύρος

Αναστασία Λιουδάκη

Αναπληρωματικοί
Πουλιάσης Σταμάτης
Τρύφωνα Ελεωνόρα

Λαϊκά μέλη

Προβατάς Ιωάννης
Σαλβάνος Κώστας

Εκπρόσωπος φορέα από ΚΟΙΝΣΕΠ Σινιών

Αναπληρωματικοί
Λευτεριώτη Αγγελική
Αγιοβλασίτης Βασίλης.

Υπολείπεται η τοποθέτηση ενός ακόμα μέλους του ΔΣ, που θα προέρχεται από τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ Βόρειας Κέρκυρας. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.