Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκτός Κερκύρας το πυροσβεστικό «Άρης Μουζακίτης»

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΑΡΗΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ
16 Φεβρουαρίου 2024 / 19:35
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Επανέρχεται εμφατικά το αίτημα για τη μεταφορά έδρας στο λιμάνι του ΟΛΚΕ, του σύγχρονου, πυροσβεστικού σκάφους με την επωνυμία του ηρωικού Κερκυραίου αξιωματικού της Π.Υ., Άρη Μουζακίτη.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Η σχετική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων, υπογραμμίζει το αίτημα, όπως διατυπώθηκε με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στο Euroferry Olympia. Κι ενώ εξακολουθεί να παραμένει έδρα του πυροσβεστικού πλοίου «Αντιπύραρχος Ηλίας Γκάτσος», το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Παρά ταύτα και σύμφωνα με το σχετικό της Πυροσβεστικής ανήμερα της τελετής ένταξης των νέων σκαφών στην ενεργό υπηρεσία, το πυροσβεστικό πλοίο «Π.Σ. 18 Πυρονόμος Σάββας Σάββαρης» θα εδρεύει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιμένα Καβάλας και το «Π.Σ. 19 Ανθυποπυραγός Αριστείδης Μουζακίτης», θα εδρεύει προσωρινά στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λιμένα Πειραιά, έως την έναρξη της λειτουργίας του Λιμενικού Πυροσβεστικού Σταθμού Λαυρίου όπου θα τοποθετηθεί οριστικά (σ.σ. η υπογράμμιση της Καθημερινής Ενημέρωσης).

Συνεπώς, η επιχειρησιακή θαλάσσια δυναμική του Πυροσβεστικού Σώματος, πλέον αριθμεί δέκα (10) πυροσβεστικά πλοία (Π/Π) που διατίθενται στις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) ή στις Διοικήσεις Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν.), και εδρεύουν σε έξι (6) Λιμενικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς της  Επικράτειας, ως κάτωθι:

  • Στον 5ο Π.Σ. Λιμένα Πειραιά, τέσσερα  (4) Πυροσβεστικά Πλοία και συγκεκριμένα: το Π.Σ. 10 «Πυροσβέστης Σάββας Καραβασίλης» το Π.Σ. 15 «Αρχηγός Αλκιβιάδης Κοκκινάκης» το Π.Σ. 16 «Δόκιμος Πυροσβέστης Πούλιος Κωνσταντίνος» και το «Π.Σ. 19 Ανθυποπυραγός Αριστείδης Μουζακίτης »
  • Στον 4ο Π.Σ. Λιμένα Θεσσαλονίκης, ένα (1) Πυροσβεστικό Πλοίο το Π.Σ. 17 «Υποπυραγός Λεμονίδης Ιωάννης»
  • Στον 2ο Π.Σ. Λιμένα Πατρών, ένα (1) Πυροσβεστικό Πλοίο το Π.Σ. 13 «Πυροσβέστης Παύλος Σκούρτης»
  • Στον 3ο Π.Σ. Λιμένα Ηρακλείου ένα (1) Πυροσβεστικό Πλοίο το Π.Σ. 11 «Μακεδονία»
  • Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, Λιμένα Ηγουμενίτσας ένα (1) Πυροσβεστικό Πλοίο το Π.Σ.14 «Αντιπύραρχος Ηλίας Γκάτσος»
  • Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιμένα Καβάλας δύο  (2) Πυροσβεστικά Πλοία το Π.Σ. 8 «Υπαρχιπυροσβέστης Σπυρίδων Πετράκης» και το  «Π.Σ. 18 Πυρονόμος  Σάββας Σάββαρης»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.