Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λα. Συ. Βόρειας Κέρκυρας: Ερώτηση για την κατάσταση των δρόμων στην περιοχή Αγίου Παντελεήμονα

ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ
16 Φεβρουαρίου 2024 / 12:05
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Η κατάσταση του οδοστρώματος παραμένει όχι απλώς κακή, αλλά τραγική, στην ουσία η άσφαλτος σε μεγάλο μέρος έχει καταστραφεί και οι δρόμοι είναι γεμάτοι χαντάκια, «σκαλοπάτια» και λακκούβες"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειας Κέρκυρας κατέθεσε ερώτηση προς τη δημοτική αρχή αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο στην κοινότητα του Αγίου Παντελεήμονα στη Βόρεια Κέρκυρα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Μισό χρόνο μετά την κοινοποίηση προς τη δημοτική αρχή της Βόρειας Κέρκυρας διαμαρτυρίας για την κατάσταση του κεντρικού δρόμου που συνδέει τους οικισμούς Στρογγυλή, Βραχλερή και Άγιο Παντελεήμονα έως τη διασταύρωση της Επίσκεψης, του δρόμου που συνδέει τη Βραχλερή με την Αχαράβη (οδός Κοινοτάρχη Θεόδωρου Βλάχου) και του δρόμου από και προς το Κοιμητήριο Αγίου Παντελεήμονα, διαμαρτυρίας η οποία αποτέλεσε συνέχεια προγενέστερης σχετικής παρέμβασης των κατοίκων στο Δημοτικό Συμβούλιο, και παρά τις υποσχέσεις που έλαβαν και στις δυο περιπτώσεις, δεν έχει δοθεί από τη δημοτική αρχή καμία λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η κατάσταση του οδοστρώματος παραμένει όχι απλώς κακή, αλλά τραγική, στην ουσία η άσφαλτος σε μεγάλο μέρος έχει καταστραφεί και οι δρόμοι είναι γεμάτοι χαντάκια, «σκαλοπάτια» και λακκούβες.

Το γεφυράκι στο σημείο «Εκκλησάκι του Παπά» δεν έχει προστατευτικό στηθαίο ή κάγκελα ούτε φωτισμό, ενώ σε άλλο γεφύρι το (σκουριασμένο) μεταλλικό κιγκλίδωμα έχει αποκολληθεί και απλώς παραμένει γερμένο στη θέση του.

Και όλα αυτά σε έναν στενότατο και πολύ απότομο σε κάποια σημεία δρόμο, με κακή ορατότητα λόγω των δέντρων και των θάμνων-χόρτων, ιδιαίτερα τη νύχτα, από τη στιγμή μάλιστα που ο δημοτικός φωτισμός είναι ελάχιστος.

Ο δρόμος στο μεγαλύτερο μέρος του είναι όχι μόνο σχεδόν αδιάβατος (δυσκολεύοντας την πρόσβαση πυροσβεστικών και ασθενοφόρων), αλλά και άκρως επικίνδυνος, τόσο για τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων, ντόπιων και τουριστών το καλοκαίρι (έχουν ήδη γίνει ατυχήματα με αυτοκίνητα και μηχανάκια, ενώ πρόσφατα μικρό παιδί που έκανε ποδήλατο έπεσε από το γεφύρι και τραυματίστηκε), όσο και τα οχήματα (για τα οποία οι κάτοικοι λόγω της κατάστασης του οδοστρώματος είναι αναγκασμένοι να σπαταλούν τεράστια ποσά για επισκευές αμορτισέρ, λάστιχων κτλ.).

Επιπλέον, επειδή το ΚΤΕΛ έχει διακόψει τα δρομολόγιά του στη συγκεκριμένη περιοχή λόγω της κάκιστης κατάστασης των δρόμων, όσοι κάτοικοι, κυρίως ηλικιωμένοι, δεν έχουν μεταφορικό μέσο δυσκολεύονται αφάνταστα να μεταβούν στην πόλη της Κέρκυρας.

Ερωτάται η δημοτική αρχή:

  • Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες οδόστρωσης και αποκατάστασης της βατότητας των συγκεκριμένων δρόμων;
  • Πότε θα γίνει η αντικατάσταση του μεταλλικού κιγκλιδώματος στη γέφυρα όπου έγινε το ατύχημα με ένα νέο και πιο ασφαλές για τους κατοίκους και τα οχήματα;

Τι σκοπεύει να κάνει για τον φωτισμό των δρόμων;»

ΦΩΤΟ@ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.