Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι πιο ενωμένος από ποτέ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
15 Φεβρουαρίου 2024 / 15:55
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Λαύρος κατά της πολιτικής Μητσοτάκη, αισόδοξος για την ανασύνταξη και την επανεκκίνηση του κόμματος, από την Κέρκυρα, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Γιώργος Τσίπρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μίλησε για το vertigo στην Ε.Ε., που αξιοποιείται από τα ακροδεξιά κόμματα, κάτι που αναμένει να αποτυπωθεί και στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Ξεδίπλωσε την αντικυβερνητική του κριτική, ο Γιώργος Τσίπρας. Επισήμανε τις ολιγωρίες και τις παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στις οποίες απέδωσε τις εκλογικές ήττες και μίλησε για τις προσδοκίες που γεννάει το συνέδριο του κόμματος, την επόμενη εβδομάδα. Αυτή άλλωστε είναι και η αφορμή που έφερε στην Κέρκυρα τον διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Συντονιστής της Νομαρχιακής, Χρήστος Μωραΐτης, τονίζοντας την σημασία της ταχείας ανασύνταξης των δυνάμεων του κόμματος ενόψει εξελίξεων και ευρωκάλπης. Αποτίμησε τις απώλειες μελών στο νησί από 46 (σ.σ. όσα και τα σχετικά mail που στάλθηκαν στη Νομαρχιακή) έως ίσως 100 κατ' εκτίμηση και θεώρησε εφικτό τον στόχο της εκλογής από 30 ώς 40+ Κερκυραίων αντιπροσώπων στο επικείμενο 4ο συνέδριο.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Τσίπρας είπε ότι πρόκειται για συνέδριο επανεκκίνησης και ανασύνταξης μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά, με τις εκλογικές ήττες, με την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, με την αναμέτρηση για την εκλογή του νέου προέδρου, με τα όσα ακολούθησαν μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. 

Όσο για την πολιτική κατάσταση, η ΝΔ κυβερνάει με 41% με τα υπόλοιπα κόμματα να βρίσκονται κάτω από το 20%. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να ασκεί και να εφαρμόζει πολιτικές με μικρότερο έλεγχο. Χρειάζεται ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. 

«Στο συνέδριο θα αποφασίσουμε τις θέσεις του κόμματός μας. Σύγχρονο πολιτικό λόγο και θέσεις που να δίνουν απαντήσεις σε αυτά που απασχολούν την κοινωνική πλειοψηφία και την πορεία της χώρας.

Χρειαζόμαστε ένα αναπτυξιακό άλμα, ειδικά μετά από όσα έγιναν τα προηγούμενα δέκα χρόνια, όπου χάσαμε το 25% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Σήμερα έχουμε επιδείνωση στα μισθολογικά των εργαζομένων, στην αγοραστική δύναμη του κόσμου, έχουμε έντονες πιέσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους μισθωτούς, στους αγρότες. Έχουμε συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια. Και αυτή η πορεία συνεχίζεται μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ψηφίστηκε στο τέλος του χρόνου, μέσα από το νομοσχέδιο που έρχεται για τα πανεπιστήμια, μέσα από τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι πιο ενωμένος από ποτέ. Το στοίχημα του συνεδρίου είναι η εκκίνηση του ανοίγματος και της επαφής με την κοινωνική πλειοψηφία για την πολιτική αλλαγή».

Στην αρχή της εκδήλωσης αναγνώθηκε χαιρετισμός του βουλευτή, Αλ. Αυλωνίτη, που απουσίαζε δικαιολογημένα λόγω των κοινοβουλευτικών του υποχρεώσεων και κυρίως της συμμετοχής του στην Επιτροπή που εξετάζει το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Αρκετοί ήταν όσοι θέλησαν να πάρουν τον λόγο και ν' αναφερθούν συνολικά στις πολιτικές και τα οργανωτικά ζητήματα του κόμματος. Ανάμεσα σ' αυτούς ο πρ. δήμαρχος, Κ. Νικολούζος, ο Γ. Καλούδης, ο Γιώργος Καρύδης κ.α.

Την Κυριακή στήνονται και στην Κέρκυρα οι κάλπες για την εκλογή των μελών της νέας νομαρχιακής επιτροπής, συντονιστή και αντιπροσώπων για το συνέδριο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.