Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατασκευή αντλιοστασίου και αγωγού απορροής στην Σπηλιά

Από την σύσκεψη που κάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Τ.Υ., παρουσία του δημάρχου και των εμπλεκομένων
ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΣΠΗΛΙΑ
09 Φεβρουαρίου 2024 / 19:28
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Αν ήταν Πάπας, ο λόγος θα γινόταν για άσπρο καπνό. Όμως η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην Σπηλιά εκκρεμεί εδώ και περίπου 1/4 του αιώνα κι ο καπνός έτσι βγαίνει από τα αυτιά των κατοίκων, από τα νεύρα τους κάθε φορά που βρέχει. Η σύσκεψη της Παρασκευής αναφέρεται σε συναίνεση και ομοψυχία για το δέον γενέσθαι. Είθε!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα καλά νέα προέρχονται από την υπόσχεση που συνομολόγησαν οι εμπλεκόμενοι στον κατασκευαστικό γρίφο, καταφύγιο τουριστικών σκαφών στην Σπηλιά σε συνδυασμό με την επίλυση του υδραυλικού προβλήματος, που εξαιτίας του πνίγεται η περιοχή κάθε φορά με την πρώτη βροχή!

Την σύσκεψη συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Μάμαλος, παρουσία του δημάρχου, Στ. Πουλημένου, του αντιδημάρχου Τ.Υ., Α. Καρδόνα, του διευθύνοντα συμβούλου του λιμανιού, Σπ. Ζερβόπουλου, των εργολάβων του καταφυγίου και του αγωγού, τεχνικών της ΔΕΥΑΚ και υπηρεσιακών παραγόντων.

Οι όψεις του προβλήματος, όπως περιγράφτηκαν, είναι τουλάχιστον δύο, η τεχνική/υδραυλική και η χρηματοδοτική.

Όσον αφορά στην πρώτη, οι εμπλεκόμενοι τεχνικοί συμφώνησαν στην ανάγκη εκτόνωσης του νερού στην περιοχή. Και για τον σκοπό αυτό θα κατασκευαστεί αντλιοστάσιο αλλά και αγωγοί (σ.σ. ο λόγος γίνεται για διάμετρο δυο και πλέον μέτρων), που θα στέλνουν το περιεχόμενο του παντοροϊκού δικτύου ανοικτά, έξω από το λιμανάκι.

Τόσον ο δήμαρχος όσο και ο αντιπεριφερειάρχης αλλά και ο εκπρόσωπος του ΟΛΚΕ διαβεβαίωσαν πως η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη, παρ' όλο που η προγραμματική περίοδος έχει εκπνεύσει, καθόσον εκκρεμεί η συνεισφορά στους λογαριασμούς της ίδιας συμμετοχής του Φορέα του έργου (ΟΛΚΕ/ΤΑΙΠΕΔ), ύψους περίπου 700 χιλ.

Όσο για τον χρόνο της διεκπεραίωσης, η σύσκεψη κατέληξε στην πλέον αισιόδοξη πρόβλεψη εφόσον όλα τα δεδομένα υπάρχουν, μαζί και η συμφωνία των εμπλεκομένων μερών. Το έργο εξακολουθεί βεβαίως να εκτελείται υπό την εποπτεία των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΙΝ με την συνεπικούρηση της ΔΕΥΑΚ όσον αφορά στο αντιπλημμυρικό του μέρος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.