Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, Ένωση Γονέων: «Ταφόπλακα» για τη δημόσια εκπαίδευση τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ιδιωτικά πανεπιστήμια
08 Φεβρουαρίου 2024 / 14:50
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ζητούμενο η υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών, επισήμαναν στην κοινή συνέντευξη Τύπου

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Ταφόπλακα» στη δημόσια εκπαίδευση και δη την τριτοβάθμια, χαρακτήρισαν το σχέδιο νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ, της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων Δήμου Κ. Κέρκυρας στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο.

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε με φόντο τα πανελλαδικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σήμερα κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων και μια ημέρα μετά την επίσημη παρουσίαση του νομοσχεδίου από τον Υπουργό Παιδείας Κ. Πιερρακάκη.

«Οι γονείς για άλλη μια φορά θα πληρώσουν το μάρμαρο και αυτό διότι ιδιωτικά πανεπιστήμια θα έρθουν και στη χώρα μας θα δίνουν πτυχία με παζάρια. Θεωρούμε ότι αυτή η εξέλιξη είναι πολύ αρνητική. Αγωνιζόμαστε μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά μας για να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας Λεωνίδας Τράντος, επισημαίνοντας ότι τα εργασιακά δικαιώματα όλων των πτυχιούχων θα υποβαθμιστούν .

Ειδική αναφορά έκανε και στα γεγονότα της 18ης Ιανουαρίου με τις προσαγωγές έξι ανήλικων μαθητών σχολείων υπό κατάληψη αλλά και τα όσα επακολούθησαν των λοιπών καταλήψεων, με καταθέσεις διευθυντών και γονέων στην Αστυνομία κάνοντας λόγο για τρομακράτηση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Αχιλλέας Καπετάνιος τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί το νέο σχολείο να είναι των χορηγών και της ιδιωτικής εκπαίδευσης, κάτι το οποίο τους βρίσκει αντίθετους. «Αυτή τη στιγμή η Αθήνα βουλιάζει από τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς πουν έχουν συγκεντρωθεί απ’ όλη την Ελλάδα κι αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας Αντώνης Κουρσάρης επισήμανε ότι ο αγώνας που δίνεται για την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου δεν είναι ένα συντεχνιακό αίτημα αλλά γίνεται για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, κάτι που αποτυπώνεται και στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στο οποίο συμμετέχουν και φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου.

«Τα δυο Εκπαιδευτικά Σωματεία και η Ένωση Γονέων είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε ολόκληρη την κερκυραϊκή κοινωνία για την αλλαγή στο DNA του δημόσιου σχολείου που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ  πλήρως ενστερνιζόμενη το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού να καταστρέψει ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο σχολείο», ανέφερε ο ίδιος τονίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.