Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση για την υγεία στην Μαθητική κοινότητα - προγραμματισμός δράσεων

ΠΡΟΛΗΨΗ
31 Ιανουαρίου 2024 / 09:09

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής Σπ. Γαλάνης, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Ι.Ν., Πέτρος Αγγελόπουλος, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κέρκυρας, Χαρίλαος Αλαμάνος και η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπ/σης, Δέσποινα Σαββίδου

ΚΕΡΚΥΡΑ. (Δ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ). Πραγματοποιήθηκε  το πρωί της Δευτέρας 29/1, στο γραφείο  του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρου Αγγελόπουλου, σύσκεψη, στο πλαίσιο της  Δημοτικής μέριμνας για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας στην μαθητική κοινότητα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής  Σπύρος Γαλάνης,  ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων,  Πέτρος  Αγγελόπουλος,  ο Διευθυντής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κέρκυρας,  Χαρίλαος Αλαμάνος  και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δέσποινα Σαββίδου.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο προγραμματισμός   δράσεων, με στόχο την προαγωγή και την  πρόληψη της υγείας του μαθητικού πληθυσμού, στις Σχολικές Δομές.

Συμφωνήθηκε η συνεργασία των φορέων για την υλοποίηση των ακολούθων δράσεων:

Α. Η οργάνωση και ο συντονισμός επισκέψεων συμβουλευτικού χαρακτήρα  σε Σχολικές Δομές αναφορικά με τη τήρηση κανόνων υγιεινής στο πλαίσιο της Πρόληψης και Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, ιδιαίτερα δε τις περιόδους εξάρσεων λοιμώξεων.

 Β.  Η οργάνωση και ο συντονισμός δράσεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας μέσω  ελέγχου της στοματικής υγιεινής

 Γ.  Η οργάνωση και ο συντονισμός δράσεων προληπτικού ελέγχου σκολίωσης για τη προαγωγή της σκελετικής υγείας.

Για την υλοποίηση των ανωτέρω δράσεων, θα ακολουθήσει σύσκεψη με τους εκπροσώπους του Οδοντιατρικού και Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, καθώς και με εκπροσώπους των  Δημοσίων Υγειονομικών Δομών του Νομού.