Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργατικό ατύχημα καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας

Εργατικό ατύχημα
29 Ιανουαρίου 2024 / 17:04

Σε κάδο απορριμματοφόρου μάγκωσε το δάχτυλο εργαζομένου στην Καθαριότητα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τυχερός στην ατυχία του στάθηκε εργαζόμενος Καθαριότητας του Δήμου που κινδύνεψε να χάσει τον αριστερό του αντίχειρα. Το εργατικό ατύχημα καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας:

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Την Παρασκευἡ (26/01) ενηµερωθήκαµε ότι συνέβη ένα εργατικό ατύχημα επί της Εθνικἡς οδού Αχιλλείου Κέρκυρας.

Κατά την ανύψωση του κάδου απορριμμάτων ανακύκλωσης γλίστρησε ο κάδος και µάγκωσε το δάκτυλο συναδέλφου, µε αποτέλεσµα να επέλθει κάκωση αριστερού αντίχειρα. Μετά την µεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε συρραφή και ακινητοποίηση δακτύλου του.

Ο Σύλλογος µας εδώ και χρόνια επιμένει να ζητά τη διανοµή των μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) όπως αυτή προβλέπεται από το σχετικό νόμο.

Δυστυχώς, λόγω έλλειψης προσωπικού, τα ωράρια είναι εξαντλητικά µε τους συναδέλφους να υπερβάλουν εαυτό και να δουλεύουν 7 ημέρες την εβδομάδα χωρίς ρεπὀ ἡ άδεια µε αποτέλεσµα η σωματική τους δύναμη να τους εγκαταλείπει.

Ο Σύλλογος µας έχει ενημερώσει τους συναδέλφους που είτε είναι μέλη του συλλόγου είτε όχι, αν για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν προμηθευτεί τα ΜΑΠ να µην διακινδυνεύουν την σωματική τους ακεραιότητα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ