Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Ερώτηση στη Βουλή για την υποστελέχωση του υποκαταστήματος e- ΕΦΚΑ Κέρκυρας

e-ΕΦΚΑ
18 Ιανουαρίου 2024 / 13:36

"Στο τοπικό υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ Κέρκυρας, ο αριθμός των υπηρετούντων υπαλλήλων είναι δυσανάλογος των λειτουργικών αναγκών και των απαιτήσεων της κοινωνίας"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜ. ΜΠΙΑΓΚΗΣ). Το τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης του τοπικού υποκαταστήματος του e-ΕΦΚΑ Κέρκυρας έφερε στην Βουλή με Ερώτησή του ο Βουλευτής Κέρκυρας, κ. Δημήτρης Μπιάγκης.

Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής υποστηρίζει ότι: «Στο τοπικό υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ Κέρκυρας, ο αριθμός των υπηρετούντων υπαλλήλων είναι δυσανάλογος των λειτουργικών αναγκών και των απαιτήσεων της κοινωνίας.

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρει ο κ. Μπιάγκης η απόφαση αποστολής των εκκρεμών συντάξεων στο Μητροπολιτικό Κέντρο έχει επιβαρύνει τελικά αντί να αποσυμφορήσει το «διοικητικό χάος» του ΕΦΚΑ Κέρκυρας, καθώς, σε μία χονδρική προσέγγιση από τους 20 φακέλους που αποστέλλονται, επιστρέφονται στον ΕΦΚΑ Κέρκυρας 5 φάκελοι ανά τρίμηνο. Συνακόλουθα, γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι το τοπικό υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ Κέρκυρας μοιάζει με «εμπόλεμη» ζώνη, όπου οι εργαζόμενοι καλούνται καθημερινά να διαχειριστούν την τεράστια οργή και αγανάκτηση των εν δυνάμει συνταξιούχων και να απολογηθούν για την ολιγωρία του κράτους.

Επειδή, όπως υποστηρίζει ο Βουλευτής η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται ανεξέλεγκτη και οι πολίτες ήδη έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν και να διαμαρτύρονται ενώ ταυτόχρονα η διαρκής, καθημερινή συσσώρευση των συντάξεων θα δημιουργήσει επιπρόσθετο διοικητικό χάος στο ήδη υφιστάμενο χαοτικό περιβάλλον, όπως επίσης είναι χρέος της Πολιτείας να μεριμνά για την ίση μεταχείριση και να εφαρμόζει την ρήτρα «νησιωτικότητας» και να διασφαλίζει εύρυθμες συνθήκες όμοιες με αυτές της ηπειρωτικής Ελλάδας ο Βουλευτής ζήτησε από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να τον ενημερώσει εάν σκοπεύει να προκηρύξει μέσω ΑΣΕΠ τις ακάλυπτες θέσεις που προβλέπει το Οργανόγραμμα του οργανισμού, όπως επίσης και εάν προτίθεται να προχωρήσει σε βραχυπρόθεσμες λύσεις όπως π.χ. μέσω των αμοιβαίων μετακινήσεων μέχρι την  κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ