Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία των κατοίκων της Στρογγυλής, ζητούν την απομάκρυνση του εφημέριου (photo + videos)

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ
18 Ιανουαρίου 2024 / 11:25
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Οι κάτοικοι του χωριού, έχουν πρόβλημα με την συμπεριφορά του ιερέα αλλά και με αλλαγές που έχει κάνει στην εκκλησία χωρίς την συναίνεση τους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θέμα έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στην Στρογγυλή ανάμεσα στους κατοίκους του χωριού και τον εφημέριο. Οι κάτοικοι, έχουν πρόβλημα με την συμπεριφορά του ιερέα αλλά και με αλλαγές που έχει κάνει στην εκκλησία χωρίς την συναίνεση τους. Η αυξανόμενη ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές οδήγησε τους κατοίκους να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφείτα της Μητρόπολης στην Πλατυτέρα με βασικό αίτημα την απομάκρυνση του εφημέριου, ώστε «να επανέλθει η ομαλότητα στην ενορία».

Η «Ε» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Στρογγυλής Σπ. Μπόγδο ο οποίος και μας είπε ότι η συμπεριφορά του εφημέριου έχει ωθήσει την πλειοψηφία του χωριού να σταματήσει να εκκλησιάζεται. Επιπλέον, δήλωσε ότι ο εφημέριος έχει προχωρήσει σε αλλαγές στο εσωτερικό της εκκλησίας στις οποίες δεν είχε συναινέσει το χωριό.

Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Μπόγδο, διέγραψε το εκκλησιαστικό συμβούλιο, ενώ απαγόρευσε και στον ψάλτη να ψάλει σε άλλη εκκλησία.

Όπως αναφέρει η κάτοικος του χωριού Πόπη Μπόγδου, η διαμαρτυρία γίνεται και ως συμπαράσταση στους συγχωριανούς τους, μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, τα οποία διεγράφησαν.

Όπως λέει η κα Μπόγδου, κατατέθηκε έγγραφο με υπογραφές του 99% του χωριού με το οποίο ζητούν την απομάκρυνση του ιερέα.

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟ/VIDEO@ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.