Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μήνυμα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ για την απώλεια του Σπύρου Καλούδη

ΠΑΣΟΚ
16 Ιανουαρίου 2024 / 13:28

«Η πίστη του και η αγάπη του για την παράταξη και για την πατρίδα, το ήθος, οι αγώνες, η ανιδιοτέλεια και το όραμα του για μια πιο δίκαιη κοινωνία θα αποτελεί φάρο φωτεινό για όλους και για όλες μας»

ΚΕΡΚΥΡΑ (Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ). Ο Σπύρος  Καλούδης ως φοιτητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά το χρονικό διάστημα 1958-1963 ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση και συμμετείχε ενεργά στους φοιτητικούς αγώνες για το 15% στην Παιδεία και για την προάσπιση του άρθρου 114 του Συντάγματος.

Ως φοιτητής Νομικής και μέλος του Συλλόγου Κερκυραίων Φοιτητών υπήρξε ομιλητής στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πόλη της Κερκυρας στο Κινηματοθέατρο «Εθνικό» το έτος 1962 με κεντρικό σύνθημα  «Προίκα στην Παιδεία και όχι στην Σοφία»  λόγω του γάμου της Πριγκίπισσας Σοφίας με τον Χουάν Κάρλος.

Το έτος 1967 συνελήφθη από την Απριλιανή Χούντα και κρατήθηκε στην Γενική Ασφάλεια Αθηνών στην περιβόητη «Μπουμπουλίνας».

Με την διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη 1974 και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου εντάχθηκε στο κίνημα και σε αυτό βρήκε τα βασικά στοιχεία της ιδεολογίας του.

Επί σειρά ετών, πριν την εκλογή του ως βουλευτή Κέρκυρας το 1981 υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος στον τομέα Συνδικαλισμού.

Από το 1981 ως βουλευτής διακρίθηκε ιδιαίτερα ως  κοινοβουλευτικός ομιλητής και για τούτο υπήρξε εισηγητής επί των Οικονομικών Προϋπολογισμών της χώρας .

Ως υφυπουργός Οικονομικών , στην σύντομη θητεία του , προσέφερε έργο στα δημόσια οικονομικά της χώρας ήρθε όμως σε συγκρούσεις με συμφέροντα και τους εκφραστές τους που είχαν νοοτροπία  ξένη προς τις θεμελιώδεις αρχές του ΠΑΣΟΚ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας εκφράζει την βαθιά θλίψη της για την απώλεια του συντρόφου μας. Η πίστη του και η αγάπη του για την παράταξη  και για την πατρίδα, το ήθος, οι αγώνες, η ανιδιοτέλεια και το όραμα  του για μια πιο δίκαιη  κοινωνία  θα αποτελεί φάρο φωτεινό για όλους και για όλες μας.

 

Νομαρχιακή επιτροπή Κέρκυρας

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ