Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας για το άνοιγμα των σχολείων

ΕΛΜΕ Κέρκυρας
09 Ιανουαρίου 2024 / 09:38

«Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά αναλώθηκε σε ανέξοδες λύσεις πετώντας την "μπάλα στην εξέδρα" με μοναδικό γνώμονα την "ατομική ευθύνη", με συστάσεις για ανοιχτά παράθυρα στα σχολεία και αποφυγή του συνωστισμού»

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. To άνοιγμα των σχολείων και η παράλληλη έξαρση του covid και της γρίπης προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των νοσοκομείων και τις ατελείωτες ώρες αναμονής στο Γ.Ν. της Κέρκυρας.

Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά αναλώθηκε σε "ανέξοδες λύσεις" πετώντας την "μπάλα στην εξέδρα" με μοναδικό γνώμονα την "ατομική ευθύνη",  με συστάσεις για ανοιχτά παράθυρα στα σχολεία και “αποφυγή του συνωστισμού”. Αποφυγή του συνωστισμού, όμως, μόνο στους διαδρόμους και στις σκάλες!!! Για τις αίθουσες, οι οποίες είναι σαν “κλουβιά”, όπου συνωστίζονται 27 μαθητές ανά τμήμα, όπου σε πολλές περιπτώσεις, δεν υπάρχουν καν παράθυρα για να ανοίγουν, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, δεν είπαν κουβέντα! Αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την παρακολούθηση των ιώσεων στο επίπεδο της σχολικής μονάδας, επικαλείται ξανά την περιβόητη ατομική ευθύνη.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, υποτίθεται ενάντια στην έξαρση των ιώσεων και του covid, αποτελούν κυριολεκτικά μνημείο εμπαιγμού και κοροϊδίας.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας και όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία και Ενώσεις Γονέων, έχουν κάνει – από την εποχή της πανδημίας ακόμα- συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας απαιτεί:

– Τη διενέργεια, με ευθύνη του ΕΟΔΥΥ, δωρεάν Covid test για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές

Να μην προσμετρηθεί καμία απουσία σε κανέναν μαθητή που νοσεί από covid ή γρίπη

– Να εξασφαλιστεί άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς των μαθητών που θα νοσούν

– Την επαναφορά της άδειας ειδικού σκοπού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δικαιούνται μόλις 15 ημέρες αναρρωτική άδεια για κάθε έτος, ενώ για κάθε ημέρα αναρρωτικής που λαμβάνουν, χάνουν χρήματα από το μισθό τους. Ουσιαστικά, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί απαγορεύεται να λείψουν λόγω ασθένειας, ενώ δεν υπάρχει και καμία πρόβλεψη και για εκπαιδευτικούς-γονείς, που θα νοσήσει το παιδί τους.

– Δεν προβλέπεται κανένα μέτρο για την ουσιαστική στήριξη των μαθητών που θα λείπουν από την τάξη για πολλές μέρες. Και μάλιστα, θα λείπουν περιοδικά διαφορετικές ομάδες μαθητών, γεγονός πού σημαίνει ότι θα παρουσιαστούν σημαντικά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην εμπέδωση και διδασκαλία της ύλης.

Αραίωση των μαθητών με 15 μαθητές ανά Τμήμα

Τη στελέχωση του Γ.Ν. Κέρκυρας με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

– Δωρεάν παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

– Προσλήψεις επιπλέον μόνιμου προσωπικού καθαριότητας με πλήρες ωράριο.