Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιδρύεται επιτέλους βάση του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Κέρκυρα!

ΕΚΑΒ
04 Ιανουαρίου 2024 / 11:00
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Προκηρύχθηκε η πρόσληψη, μέσω ΑΣΕΠ, οκτώ ατόμων για το νέο παράρτημα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υλοποιείται οριστικά η δέσμευση του ΕΚΑΒ για την ίδρυση Τομέα Βόρειας Κέρκυρας, ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων μετά από πολλά χρόνια διεκδικήσεων.

Το γεγονός αποτυπώνεται και επισήμως στην προκήρυξη προσλήψεων του Υπουργείου Υγείας που πήρε ΦΕΚ στις 29 Δεκεμβρίου 2023 και περιλαμβάνει 8 συνολικά θέσεις στον κλάδο Πληρωμάτων ασθενοφόρων ειδικά για τον νέο τομέα Βόρειας Κέρκυρας.

 

Το νέο παράρτημα θα δώσει μία ανάσα στον κρίσιμο τομέα της παροχής προνοσοκομειακής βοήθειας και είναι εξαιρετικά νευραλγικός ο ρόλος του καθώς η μεγάλη απόσταση από την κεντρική βάση του ΕΚΑΒ στην πόλη της Κέρκυρας βάζει καθημερινά σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. 

Ελλείψεις

Ωστόσο το ΕΚΑΒ παραμένει υποστελεχωμένο, με τη βάση της Λευκίμμης να υπολειτουργεί. Με δεδομένες ταυτόχρονα τις αποστάσεις στο νησί, τους επικίνδυνους δρόμους και την τουριστική περίοδο, η κατάσταση μπορεί να γίνει δραματικά επικίνδυνη για τους κατοίκους, τους επισκέπτες αλλά και τους εργαζόμενους.

Ομόφωνη απόφαση εξάλλου είχε λάβει και το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας τον περασμένο Μάρτη, με την επισήμανση ότι υπάρχει συγκεκριμένος διαθέσιμος χώρος για τη βάση στο Σιδάρι. 

Δεσμεύεις είχαν λάβει πρόσφατα οι εργαζόμενοι και από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, ο οποίος είχε μιλήσει μαζί τους με αφορμή την παρουσία του Κέρκυρα στο πλαίσιο της μεγάλης άσκησης στο Νοσοκομείο.

Εντοπιότητα

Οι θέσεις που προκηρύσσονται δίνουν μάλιστα μεγάλο βάρος στην εντοπιότητα, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο της μετακίνησης σε άλλη περιφέρεια της χώρας. 

Όπως επισημαίνεται στο ΦΕΚ, οι υποψήφιοι που είναι μόνιμοι κάτοικοι εφόσον επιθυμούν τον διορισμό τους δεσμεύονται να υπηρετήσουν επί μία τουλάχιστον δεκαετία στις θέσεις αυτές. Η πρόταξη λόγω εντοπιότητας ισχύει μεταξύ των υποψηφίων που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 16 Ιανουαρίου 2024 ημέρα Τρίτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.