Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποιοι «ζεσταίνουν καρέκλες» στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Αντιδήμαρχοι
02 Ιανουαρίου 2024 / 17:18
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στις 17.00, στην αίθουσα της Ιονίου Βουλής, οι δημαιρεσίες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη θέση τους στις καρέκλες του Δήμου Κεντρικής Κέντιρκής Κέρκυρας ετοιμάζονται να παραλάβουν οι αντιδήμαρχοι της νέας δημοτικής Αρχής του Στέφανου Πουλημένου.

Ο ίδιος δεν ανακοινώνει επισήμως τα ονόματα, κρατώντας επιφυλάξεις για τις διεργασίες μέχρι την τεική υπογραφή, ωστόσο από το ρεπορτάζ έχουν ήδη σκιαγραφηθεί  τα προφίλ των συμβούλων που θα καταλάβουν θέσεις - κλειδιά τη νέα δημοτική περίοδο. 

Για την απαιτητική θέση της αντιδημαρχίας Οικονομικών προορίζεται η Φανή Τσιμπούλη, ενώ την "ηλεκτρική καρέκλα" της Καθαριότητας θα αναλάβει ο Σπύρος Νεράντζης, ο οποίος θα είναι επίσης και εντεταλμένος για τις νησίδες Βίδο και Λαζαρέτο, επιστρέφοντας στα παλιά του λημέρια.

Για την κρίσιμη θέση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διοίκησης λέγεται πως οδεύει ο Νίκος Βραδής

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες υπηρεσίες, όπως όλα δείχνουν, θα είναι το χαρτοφυλάκιο του Ανδρέα Καρδόνα, ενώ για την αντιδημαρχία Πολεοδομίας προαλείφεται ο Σταμάτης Μάλλιος.

Στη θέση της αντιδημαρχίας Υγείας θα κάτσει ο γιατρός Σπύρος Γαλάνης, ενώ το χαρτοφυλάκιο της Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής θα αναλάβει ο γιατρός Χρήστος Σκούρτης.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της "Ε",  στη θέση του Αντιδημάρχου Τουρισμού θα κάτσει ο τουριστικός πράκτορας Σπύρος Χαλικιόπουλος, ενώ ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος έχει πρόθεση να αναλάβει ο ιδιος τον Τομέα του Πολιτισμού.

Αντιδήμαρχοι στα Διαπόντια Νησιά, θα είναι από την Ερείκουσα ο Αργυρός Αναστάσιος, το Μαθράκι ο Αργυρός Σπυρίδων του Ευάγγελου και τους Οθωνούς ο Κασίμης Αναστάσιος του Αρσενίου

Για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου θα προταθεί από τον Δήμαρχο ο Φώντας Αλαμάνος.

Δημαιρεσίες

Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου ‘24, στις 17.00, στην αίθουσα της Ιονίου Βουλής, συγκαλείται το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, για την εκλογή προεδρείου του Σώματος και Δημοτικής Επιτροπής.

Στις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και ο ορισμός Αντιδημάρχων, ενώ έχουν ήδη υπογραφεί οι αποφάσεις για μικρής κλίμακας αλλαγές στη διοικητική υπηρεσία.

 

  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.