Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέθανε η ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου

Χαριτίνη Καρόλου
27 Δεκεμβρίου 2023 / 09:42

Υπήρξε από τις πιο εντυπωσιακές ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου

ΑΘΗΝΑ. Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 78 ετών άφησε χθες η Χαριτίνη Καρόλου, γνωστή από την παρουσία της σε αρκετές παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου.

Η Χαριτίνη Καρόλου υπήρξε από τις πιο εντυπωσιακές ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου. Υποδύθηκε την αντίζηλο της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Πονηρό θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα» αν και φέρεται να ήταν αδελφικές φίλες. Επίσης είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Οι σφαίρες δε γυρίζουν πίσω» του Νίκου Φώσκολου.

Γεννήθηκε στην Κοζάνη αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Ήταν το μικρότερο από τα 8 παιδιά της οικογένειας. Σπούδασε στις δραματικές σχολές Θεάτρου Δημήτρη Ροντήρη και του Ωδείου Αθηνών και αποφοίτησε το 1964. Φοίτησε στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών, ενώ το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε στην ταινία «Ο Αδελφός Άννα», στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Πέτρος Φυσσούν και ο Μάνος Κατράκης. Ακολούθησαν οι ταινίες «Ο Ντιρλαντάς», «Όμορφες μέρες», «Ζαβολιές», «Ερασταί του μεσαίου τοίχου», «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω» και «Επιχείρησις Δούρειος Ίππος».

Ήταν σύζυγος του σκηνοθέτη Σούλη Γεωργιάδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 1997 και με τον οποίο δεν είχαν αποκτήσει παιδιά.

Μια από τις χαρακτηριστικές εμφανίσεις της, όπως προαναφέρθηκε, ήταν στην ταινία «Πονηρό θηλυκό κατεργάρα γυναίκα» δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Άγγελο Αντωνόπουλο. 

Πηγή: Lifo.gr