Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόταση της Λέσχης Αυτοκινήτου Κέρκυρας για τη δημιουργία πολυχώρου μηχανοκίνητου αθλητισμού

Λέσχη Αυτοκινήτου Κέρκυρας
19 Δεκεμβρίου 2023 / 12:32

Προς τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης - Βρήκαν θετική ανταπόκριση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρόταση για την ανάγκη δημιουργίας ενός πολυχώρου μηχανοκίνητου αθλητισμού στο νησί μας έκανε η Λέσχη Αυτοκνήτου Κέρκυρας σε εκδήλωση ενημέρωσης προς το κοινό και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το Σάββατο 16/12/23.

Η πρόταση, η οποία συνδέει τις ανάγκες του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την προώθηση της οδικής ασφάλειας, προβλέπει την κατασκευή μίας σύγχρονης πίστας kart, μίας αντίστοιχης χωμάτινης, ενός ασφάλτινου parking - κατάλληλο και για ειδικά σεμινάρια - κι ενός πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά.

Παρουσιάστηκαν διεξοδικά οι στοχεύσεις της πρότασης. Τα οφέλη που έχει να προσφέρει στην εκπαίδευση παλαιών, νέων και μελλοντικών οδηγών, η ώθηση του αθλήματος, για το οποίο πεδίο προπόνησης είναι συχνά οι δημόσιοι δρόμοι και οι επιπλέον ωφέλειες στους τομείς του Τουρισμού και της τοπικής οικονομίας.

Αναφέρθηκαν οι τυπικές παράμετροι, μοντέλα λειτουργίας αλλά και στοιχεία οικονομικής βιωσιμότητας και κερδοφορίας. Τέλος η Λέσχη Αυτοκινήτου κατέστησε σαφές, ότι δεν διεκδικεί την παραχώρηση του χώρου ή την οικειοποίηση αυτού. Το επιχειρηματικό μοντέλο μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα του Αυτοκινητοδρομίου των Σερρών, ή να ανατεθεί εξ ολοκλήρου σε ιδιώτη.

Εκ μέρους της Λέσχης, ο Σπύρος Κοντογεώργης επισημαίνει: «Το γεγονός της θετικής ανταπόκρισης από τους φορείς της Περιφέρειας και του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, οι οποίοι ήταν παρόντες και τοποθετήθηκαν υπέρ της πρότασής μας, μας δίνει τη δύναμη να εντείνουμε τις προσπάθειές μας στον βαθμό που μας αναλογεί.

Ο κόσμος της Κέρκυρας έχει ήδη δηλώσει την στήριξή του μέσω συλλογής υπογραφών, ενώ υπέρ της πρότασης τοποθετήθηκαν τόσο ο Διοικητής της Τροχαίας Κέρκυρας, όσο και τοπικοί αθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τέλος επειδή θεωρούμε, ότι μία τέτοια πρόταση δεν αφορά μόνο στο νησί της Κέρκυρας, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα, λόγω των σοβαρών ζητημάτων οδικής ασφάλειας, σκοπεύουμε να την προωθήσουμε τόσο στην αρμόδια Ομοσπονδία, καθώς και στα αρμόδια Υπουργεία με την ελπίδα να τύχει ανάλογης στήριξης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους συνέπραξαν στην οργάνωση της παρουσίασης, μέλη και φίλους της Λ.Α.Κ. καθώς και το ξενοδοχείο Cook's Club, για την φιλοξενία και την παραχώρηση της αίθουσας Rox για τις ανάγκες της παρουσίασης».

Photos: FB/Λέσχη Αυτοκινήτου Κέρκυρας