Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Ο σχεδιασμός της νέας ΥΠΕ αποτελεί απειλή για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

ΜΠΙΑΓΚΗΣ
15 Δεκεμβρίου 2023 / 15:23

"Η δημιουργία Αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μια κυβερνητική υπόσχεση από τα χείλη του ίδιου του Πρωθυπουργού που παρέμεινε δυστυχώς στις καλένδες, αποτελεί ένα παλλαϊκό αίτημα της κοινωνίας των Επτανήσων"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜ. ΜΠΙΑΓΚΗΣ). Η είδηση που έφθασε στην Κέρκυρα μέσω… Ιωαννίνων μετά την περιοδεία του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι προγραμματίζεται το «σπάσιμο» της αχανούς 6ης Υ.Π.Ε. και ιδρύεται νέα Υ.Π.Ε. με έδρα τα Ιωάννινα στην οποία θα ανήκουν και… κάποια νησιά του Ιονίου, αποτελεί ένα επικίνδυνο κυβερνητικό τέχνασμα που θέτει υπό αμφισβήτηση τη συνοχή των Ιονίων Νησιών.

Η δημιουργία Αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μια κυβερνητική υπόσχεση από τα χείλη του ίδιου του Πρωθυπουργού που παρέμεινε δυστυχώς στις καλένδες, αποτελεί ένα παλλαϊκό αίτημα της κοινωνίας των Επτανήσων, καθώς η υπάρχουσα διοικητική διάρθρωση υγειονομικά δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της περιοχής μας, ούτε φυσικά η νέα σχεδιαζόμενη διάσπαση που απειλεί την Περιφέρεια των νησιών μας.

Η νησιωτική μας Περιφέρεια και οι δομές υγείας σε αυτήν χρίζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης λόγω της νησιωτικότητας και θα πρέπει να υπάγονται σε μια δική τους υγειονομική περιφέρεια, ώστε να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα όποια προβλήματα αλλά και να έχουν τον πλήρη έλεγχο της επόμενης ημέρας για καλύτερες δομές υγείας στα νησιά μας. 

Καλούμε όλους τους φορείς, τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές σε όλα τα Ιόνια (Περιφερειακή Αρχή και δημοτικές αρχές), τα σωματεία των υγειονομικών, τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο να δηλώσουν την κατηγορηματική τους αντίθεση σε αυτόν τον σχεδιασμό που αποτελεί τεράστια απειλή για τη συνοχή της Περιφέρειάς μας.