Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξοπλίζει το Λιμενικό Σώμα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω του «Λαέρτη»

Λαέρτης
15 Δεκεμβρίου 2023 / 14:47

Tablets, υποβρύχια και εναέρια drones για την επιχειρησιακή ετοιμότητα πολιτικής προστασίας στο Λιμενικό Σώμα στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη και της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου για την παραχώρηση χωρίς μίσθωμα χρήσης εξοπλισμού για την επιχειρησιακή ετοιμότητα πολιτικής προστασίας στο Λιμενικό Σώμα.

Το Πρωτόκολλο αφορά ειδικότερα στην από μέρους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων παραχώρηση προς χρήση στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος (για τις Περιφερειακές Ενότητες Ιονίων Νήσων), χωρίς καταβολή μισθώματος του κάτωθι, εξοπλισμού:

1. Εξήντα τεμάχια ηλεκτρονικού εξοπλισμού (tablets) η κατανομή των οποίων αντιστοιχεί σε 15 τεμάχια ηλεκτρονικού εξοπλισμού (tablets) για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

2. Τέσσερα τεμάχια ΣμηΕΑ (drones) – εναέρια η κατανομή των οποίων αντιστοιχεί σε 1 τεμάχιο εναέριο ΣμηΕΑ (drones) για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

3. Τέσσερα τεμάχια ΣμηΕΑ (drones) – υποβρύχια η κατανομή των οποίων αντιστοιχεί σε 1 τεμάχιο υποβρύχιο ΣμηΕΑ (drones) για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, υποχρεούται η 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος, όπως αποθηκεύσει και συντηρεί κατά τακτά χρονικά διαστήματα τον παρεχόμενο εξοπλισμό. Ο χώρος αποθήκευσης του παραχωρηθέντος εξοπλισμού θα τελεί εν γνώσει της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Κάθε έξι μήνες ή σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα θελήσει και κατόπιν συνεννόησης, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα έχει την δυνατότητα να ελέγχει την αποθήκευση και την συντήρηση του εξοπλισμού και να προτείνει μεθόδους καλής χρήσης και συντήρησης.

Η υλοποίηση του παρόντος θα αρχίσει αμέσως μετά την υπογραφή του από τα συμβαλλόμενα μέρη και την παράδοση του εξοπλισμού και θα διαρκέσει για 10 έτη. Ο παραπάνω χρόνος δύναται να παραταθεί με σχετική απόφαση και των δυο συμβαλλομένων μερών.

Η Περιφερειάρχης τόνισε την σημασία που έχει η συνεχής και προσαρμοζόμενη στις εξελισσόμενες ανάγκες υποστήριξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προς το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στις Περιφερειακές Ενότητες για την βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, τόσο πρόβλεψης όσο και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

Ο Υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου για την πρόβλεψη προμήθειας του εν λόγω εξοπλισμού μέσω τροποποίησης του προγράμματος ΛΑΕΡΤΗΣ και γενικότερα για την καλύτερη υποστήριξη και συνεργασία τους κατά την διάρκεια της θητείας της.