Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: «Δεν αρκεί η οικονομική μεγέθυνση, χρειαζόμαστε βιώσιμη ανάπτυξη» (video)

Δημήτρης Μπιάγκης
15 Δεκεμβρίου 2023 / 13:29

Χρειαζόμαστε σχεδιασμό «έξω απ΄ το κουτί» επεσήμανε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό 2024.

ΑΘΗΝΑ. Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, κατά την Ομιλία του στη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024, αναφέρθηκε εκτενώς στις προκλήσεις της ελληνικής κοινωνίας, εστιάζοντας στα ζητήματα της ακρίβειας, της υγείας, της παιδείας, της νησιωτικότητας, της εθνικής άμυνας, της περιφερειακής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο Βουλευτής ανέδειξε τις επιπτώσεις στη ζωή και στο μέλλον των πολιτών από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και την έλλειψη σχεδίου από την κυβέρνηση της Ν.Δ., από την εμμονή της στην εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών μονοδιάσταστης οικονομικής μεγέθυνσης αντί βιώσιμης ανάπτυξης, που λειτουργούν μόνον υπέρ των λίγων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δ. Μπιάγκης στην ανάγκη διαρκούς τήρησης της συνταγματικής ρήτρας της νησιωτικότητας, ώστε κατά τη νομοθέτηση να λαμβάνονται πάντα ειδικότερα μέτρα υπέρ της νησιωτικής συνοχής και ανάπτυξης. Κάλεσε για μία ακόμη φορά το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να υιοθετήσουν πολιτικές για την άμβλυνση των προβλημάτων και μειονεκτημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα τα νησιά σε τομείς όπως η δημόσια υγεία, υπενθυμίζοντας την πρόταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής για εφαρμογή του μέτρου του «Υγειονομικού Ισοδύναμου».

Σε ότι αφορά στα θέματα Εθνικής άμυνας, και υπό την ιδιότητά του ως κοινοβουλευτικός υπεύθυνος ΚΤΕ Εθνικής Άμυνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, ο Βουλευτής τοποθετήθηκε θετικά υπέρ της διατήρησης επαρκούς προϋπολογισμού για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και της ικανότητας διασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητας και των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην ανάγκη μακροχρόνιου σχεδιασμού για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμενων, με παράλληλη επένδυση στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία, στην έρευνα και στην τεχνολογία, αξιοποιώντας τις διεθνείς καλές πρακτικές και τις εμπειρίες και εκσυγχρονίζοντας το στρατιωτικό επιχειρησιακό μας δόγμα, σχεδιάζοντας ενίοτε «έξω από το κουτί». Εστίασε δε στην ανάγκη χρηστής και αποδοτικής διαχείρισης των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, διορθώνοντας τις χρονίζουσες μισθολογικές και συνταξιοδοτικές αδικίες, εκσυγχρονίζοντας την εκπαίδευση και την επιμόρφωσή τους, ώστε απερίσπαστοι, με αξιοπρέπεια και υψηλό ηθικό και κατάρτιση να συνεχίζουν να επιτελούν το καθήκον τους και να αξιοποιούν τα σύγχρονα εξοπλιστικά μέσα που προμηθεύεται η χώρα μας.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Μπιάγκης ανέπτυξε την αναπτυξιακή πρόταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, του γνήσιου εκφραστή της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης,  που έχει ως σημείο αναφοράς τον άνθρωπο και την ίδια την κοινωνία. Μία πρόταση διαφορετικής κατανομής πόρων, που εστιάζει σε περιφερειακό σχεδιασμό και κοινωνική αναδιοργάνωση, για ένα αξιόπιστο κοινωνικό κράτος που παρέχει πρόνοια, προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη, και μειώνει τις κοινωνικές ανισότητες.