Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έληξε η απεργία πείνας των κρατουμένων

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ
13 Δεκεμβρίου 2023 / 20:47
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Οι κρατούμενοι δέχτηκαν τις έγγραφες διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης ότι δρομολογήθηκε η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού στις φυλακές.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από 8 ημέρες απεργίας πείνας οι 95 κρατούμενοι από 161 συνολικά στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κέρκυρας, σταμάτησαν απόψε την κινητοποίηση τους, που έγινε  σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αυστηρότητα των κριτηρίων με τα οποία αποφασίζονται οι άδειες και η υφ΄όρων απόλυση, καθώς και για την έλλειψη μόνιμου ιατρού και κοινωνικού λειτουργού.

 Οι κρατούμενοι δέχτηκαν τις έγγραφες διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι δρομολογήθηκε  η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού στις φυλακές.

Στο σωφρονιστικό κατάστημα μετέβη το σήμερα το μεσημέρι η Εισαγγελέας Φυλακών, προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση προς εκτόνωση της κατάστασης. Οι συζητήσεις με τους κρατούμενους απεργούς και την Διεύθυνση της Φυλακής, παρουσία Εισαγγελέα, συνεχίστηκαν ως αργά το απόγευμα της Τετάρτης και στη συνέχεια οι κρατούμενοι αποφάσισαν τη λήξη της απεργίας.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόσληψη των απαιτούμενων ειδικοτήτων (1 κοινωνικός λειτουργός, 1 γενικός γιατρός, 1 νοσηλευτής, 1 ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού) έχουν δρομολογηθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ότι η διαδικασία βρίσκεται στον ΑΣΕΠ για την έκδοση της σχετικής προκήρυξης.

Στην συντριπτική τους πλειονότητα οι απεργοί κρατούμενοι είναι Αλβανοί. Η αποχή από το συσσίτιο στις αρχές της περασμένης εβδομάδας εξελίχθηκε σε απεργία πείνας από την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.